Γιορτή Νεολαίας Ι.Μ.Λευκάδος: «Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ!» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ήταν η έκτη χρονιά που το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης διοργάνωσε την, καθιερωμένη πια, «Γιορτή Νεολαίας» για τα παιδιά που συμμετέχουν στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών της, όμως η φετινή Γιορτή είχε κάτι το ξεχωριστό!

Ένα πανέμορφα ταιριασμένο πλέγμα αθλητικών, καλλιτεχνικών και… γευστικών ευκαιριών έδωσε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να χαρούν το υπέροχο βίωμα της ενότητας στο όνομα του Χριστό στο φιλόξενο χώρο του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας από τις 6 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαΐου 2015.

Το προαύλιο του σχολείου γέμισε παιδιά και γονείς από την πόλη και τα χωριά της Λευκάδας που διαγωνίσθηκαν φτιάχνοντας τα πορτραίτα των φίλων τους, παίζοντας θέατρο σκιών με το σώμα τους, αθλούμενοι στα “Kid’s athletics” (εκπαιδευτικά παιχνίδια στίβου) ή συμμετέχοντας στα τουρνουά 3 Χ3 και βόλεϊ, που διοργανώθηκαν με τη βοήθεια του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Δ.Ε. Λευκάδας, του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας, των αθλητικών συλλόγων «Νίκη Λευκάδας» (μπάσκετ) και «Ελπίδες Λευκάδας» (βόλεϊ).

Το πανηγύρι αυτό της χαράς συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ίδιου σχολείου, όπου παιδιά από τις ενορίες Αγίου Νικολάου πόλεως Λευκάδος και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών παρουσίασαν τον «ύμνο στο κατηχητικό σχολείο», μέλη της Παιδικής Συντροφιάς της ενορίας Ευαγγελιστρίας Λευκάδας ανέβασαν επί σκηνής την πολύ διδακτική θεατρική παράσταση «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη», ενώ την σκυτάλη πήραν δύο παιδικά χορευτικά τμήματα -από την ενορία Εισοδίων Θεοτόκου Τσουκαλάδων το ένα και από τον Πολιτιστικό Σύνολο Σφακιωτών «Ο Φωτεινός», σε συνεργασία με τις Παιδικές Συντροφιές των ενοριών της περιοχής το άλλο.

Με τη λήξη του προγράμματος μια γευστική έκπληξη περίμενε όλους τους συμμετέχοντες: κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας είχαν ψήσει νόστιμα σουβλάκια προς ευχαρίστηση όλων.

Ευνόητο είναι ότι τη Γιορτή ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος, με την έμπνευση και την καθοδήγηση του οποίου συντελείται (και) το νεανικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος στο κλείσιμο της Γιορτής συνεχάρη τα παιδιά και επεσήμανε χαρακτηριστικά:
«Τα παιδιά μας και αυτή τη χρονιά έζησαν στην Εκκλησία μας, την δίψα για αλήθεια, την πίστη στο Θεό, την ανάγκη της προσευχής, την ανακάλυψη της πραγματικής αγάπης, την ειλικρίνεια, την τιμιότητα, τον σεβασμό, την πειθαρχία, την εργατικότητα, την δημιουργικότητα, την ανοχή, την συνεργασία και πολλές άλλες αξίες που συνθέτουν μια ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή που σήμερα δυστυχώς σπάνια συναντούμε.

Γίναμε ως Εκκλησία συμμέτοχοι με σας τους γονείς, μεταδίδοντας αυτές τις αξίες που κι εσείς αναγνωρίζετε και επιδιώκετε για τα παιδιά σας. Αντισταθήκαμε μαζί σας στην ροή των καθημερινών γεγονότων που δημιουργούν τις σημερινές δύσκολες συνθήκες ζωής, διδάσκοντας στα παιδιά μας την αιτία της ηθικής κατάπτωσης, αποτέλεσμα της απομάκρυνσης από τις αξίες και της έκπτωσης του Χριστού από τη ζωή μας.

Μάθαμε στα παιδιά μας ότι «η τελεία αγάπη έξω βάλλει τον φόβον» (Α΄ Ιω. 4,18). Δημιουργήσαμε στη σκέψη τους, προβληματισμούς με νόημα, όπως: «Μη τα εαυτού σκοπείτω, αλλά και τα του ετέρου έκαστος» (Φιλιπ. 2,4).

Μια κοινωνία με τέτοιες αξίες αγωνίζεται να εδραιώσει η Εκκλησία μας. Με κυβερνήτη τον ίδιο τον Χριστό και με νόμους τις εντολές Του. Σε μια τέτοια κοινωνία οι άνθρωποι είναι μεταξύ τους αδέρφια και η ανιδιοτελής αγάπη είναι το κριτήριο σε κάθε πράξη και σε κάθε ενέργεια τους…»

Γενικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν ο λόγος του αγωνιστή της Λευτεριάς μας, Στρατηγού Μακρυγιάννη: «…Όταν αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί…» Διδαχή τόσο πολύτιμη στην εποχή μας και τόσο εναρμονισμένη με την αποστολή της Εκκλησίας μας, αφού το βίωμα της συνύπαρξης, της συμφιλίωσης, της συμπόρευσης με τον Χριστό και μεταξύ μας λιτανεύει στον κόσμο ολοχρονίς και «εις τους αιώνας των αιώνων» η Αγία μας Εκκλησία, που είναι πρωτίστως κοινότητα, κοινωνία προσώπων εν Χριστώ, σύναξη ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση με το Θεό και μεταξύ τους.

Ανακοινώθηκε παράλληλα η λειτουργία των Κατασκηνώσεων για το καλοκαίρι που έρχεται, ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι «η Εκκλησία δεν… πάει διακοπές», αλλά συνεχίζει την πνευματική της προσπάθεια για την ουσιαστική καλλιέργεια των παιδιών μας ολοχρονίς.

ABC_6961.JPG
ABC_6976.JPG
ABC_6984.JPG
ABC_6998.JPG
ABC_7019.JPG
ABC_7076.JPG
DSC_1006.JPG
DSC_1059.JPG
DSC_1117.JPG
DSC_1149.JPG
DSC_1190.JPG
DSC_1260.JPGΕτικέτες