Γεύματα αγάπης από την Ι. Μητρόπολη Κισάμου

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου την περίοδο αυτή εκτός των καθημερινών γευμάτων που οργανωμένα προσφέρονται από την Κοινωνική Κουζίνα του Αννουσάκειου Θεραπευτήριου Της (1500 μερίδες φαγητού εβδομαδιαίως), προσφέρει γεύματα αγάπης σε εμπερίστατους και πολύπαθους συνανθρώπους μας, από τους οποίους η ζωή στέρησε ακόμα και αυτό το δικαίωμα το επιβίωσης. 

Κατά κανόνα εποχιακούς οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι δεν είναι καταγεγραμμένοι από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αννουσάκειου.Τα γεύματα, τα οποία προσφέρονται σε πακέτο που έχουν ετοιμαστεί στην Κοινωνική Κουζίνα του Αννουσάκειου, περιλαμβάνουν πλήρες γεύμα με φαγητό, γλυκό, φρούτο και αναψυκτικό και προσφέρονται στον προαύλιο χώρο του «Φαλδάμειου» Οικήματος της Ι. Μητροπόλεως.

Στο κυριακάτικο γεύμα προσφέρθηκαν 400 μερίδες φαγητού, με την συμβολή και του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κισάμου, στο οποίο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος είναι Πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε: «….στους χαλεπούς και ποικίλως αβέβαιους καιρούς μας οφείλουμε, όλοι μας να ξεβολευτούμε, να αγωνισθούμε, να ξεφύγουμε από τα δεσμά που ίσως οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Αυτή την μαρτυρία της αγάπης προσπαθεί να καταθέσει το Αννουσάκειο Ίδρυμα, Θεραπευτήριο της Ι. Μητροπόλεως , το οποίο εκτός των άλλων δράσεων του, λειτουργεί Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Κοινωνικό Οδοντιατρείο και Κινητή Ιατρική Μονάδα, έχοντας απλώσει ένα ευρύ δίκτυ κοινωνικής προστασίας και συνοχής, καθώς καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων εμπερίστατων συνανθρώπων μας σε καθημερινή βάση.

Όσο οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να παραμένουν στην περιοχή μας θα οργανώνουμε παρόμοια γεύματα σε τακτά διαστήματα, όσο υπάρχει ανάγκη», κατέληξε ο Επίσκοπος ευχόμενος όπως εκλείψει η ανάγκη λειτουργίας όλων αυτών των δομών και δράσεων.Ετικέτες