Βραβεία σε μαθητές της Φθιώτιδος επέδωσε ο Μητροπολίτης Νικόλαος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τους πέντε μαθητές της Φθιώτιδος που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον φωτιστή του υποδούλου Γένους μας Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού» βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πρόκειται για τους μαθητές του Λυκείου Νέου Μοναστηρίου Ιωάννη Χύμα, Βασίλειο Κούτρα, Γεώργιο Αναστασίου και Γεώργιο Ρίζο, οι οποίοι κέρδισαν το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία διηγημάτων και τον μαθητή του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας Κωνσταντίνο Δέδε, ο οποίος έλαβε το Β΄ βραβείο για το ποίημά του «Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός», στο οποίο εξιστορείται ο βίος, η προσφορά και το μαρτυρικό τέλος του αγίου.

Τα παιδιά συνόδευαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων Νέου Μοναστηριού και Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εστίας και φιλόλογος του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας κ. Πέτρος Κόρδας και γονείς των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή και διάκριση τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό και τους απένειμε το Τιμητικό Βραβείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με Εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και ειδικό Τόμο εκ της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

img_7847_0.jpg
img_7849_3.jpg
img_7851_2.jpg
img_7855_1.jpg
img_7857_2.jpg


Ετικέτες