Αφαιρούν τον αμίαντο από τη στέγη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστοριάς

Loading...


Στην αποξήλωση και διαχείριση υλικών αµιαντοτσιµέντου από τη στέγη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Αθανασίου 12 στην Καστοριά, προχωρά η εταιρεία «ENVIROCHEM Υπηρεσίες Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.» Καστοριάς, η οποία έχει αναλάβει το έργο.

 Το θέμα προέκυψε μετά από συνεχή αιτήματα και καταγγελίες των “Ενεργών Πολιτών Καστοριάς”, που απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές, για την επίλυση του προβλήματος. Κυρίαρχος στόχος των Ενεργών Πολιτών είναι να αναδείξουν όλες τις περιπτώσεις των δημοσίων κτηρίων με αμίαντο, ζητώντας, την άμεση αφαίρεση του, απ’ όπου εντοπίζεται.

Το προς εκτέλεση έργο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστοριάς, αφορά στην ασφαλή αποξήλωση & διάθεση σε χώρο υγειονοµικής ταφής στέγης από αµιαντοτσιµεντο (Ελενίτ), η οποία εµπεριέχει υλικό µη εύθρυπτου αµιάντου. Το είδος αµιάντου βρίσκεται στο υλικό σε ποσοστό περίπου 10%-15%. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, oι εργασίες αποξήλωσης της στέγης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου θα καλύψουν επιφάνεια 365 m2 περίπου, ενώ η εκτιµώµενη ποσότητα των αποβλήτων που αναµένεται να προκύψει είναι περίπου 6.200 κιλά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 103.000€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η συνολική προθεσμία περαίωσης του είναι 90 ημερολογιακές ημέρες.

Οι εργασίες αποξήλωσης θα ξεκινήσουν άμεσα, καθώς δόθηκε και η απαιτούμενη άδεια από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς.Ετικέτες