Αρχισαν οι εορτασμοί για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στιν Ι.Μ.Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Άρχισαν οι εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, προς τιμήν των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το τετραήμερο 18-22 Μαΐου, θα είναι οι δύο μεγάλες ενορίες της Ασσήρου και του Βασιλουδίου, όπου τιμούνται όλως ιδιαιτέρως οι δύο Μεγάλοι αυτοί Βασιλείς και Ισαπόστολοι.

Το απόγευμα το απόγευμα της Δευτέρας 18 του μηνός Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Βασιλουδίου, η υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας (15ος αιώνας), η οποία και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, και έχει έρθει από την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολικής Θράκης.

Την Σεπτή Εικόνα εκόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης και εν συνεχεία συνοδεία των ήχων της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και των ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές στολές νέων της περιοχής, η εικόνα μεταφέρθει εις τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου και ετελέσθει επίσημος Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κ. Αστέριος Κομματάς, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του γεγονότος της μνήμης των Αγίων με την παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς επίσης και στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, που συνεκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος το 325 στην Νίκαια της Βιθυνίας, ενώ ευχήθηκε προς όλους η Χάρη της Παναγίας να μας πλαισιώνει όλους, ώστε βήμα βήμα να προχωράμε όσο πιο κοντά γίνεται στο Φώς και στην Αλήθεια, για μπορούμε να ζούμε παντοτινά την ζωή της Αναστάσεως με την προοπτική της αγιότητος, που χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ως υπέρτατο δώρο της αγάπης Του.

DSC_1815.JPG
DSC_1817.JPG
DSC_1818.JPG
DSC_1828.JPG
DSC_1838.JPG
DSC_1843.JPG
DSC_1847.JPG
DSC_1862.JPG
DSC_1865.JPG
DSC_1887.JPG
DSC_1901.JPG
DSC_1905.JPG


Ετικέτες