Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μνημόσυνο για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Καλλίνικο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Καλλινίκου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ιερουργούντος και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Καλλινίκου.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Καλλινίκου, ο οποίος καταγόταν από την Παλαιά Σκοτίνα και είναι κτήτωρ του μεταβυζαντινού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος όσο και ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Πατριάρχου Καλλινίκου (1800-1889), τονίζοντας ότι αποτελεί έναν πνευματικό σύνδεσμο μεταξύ των δύο Μητροπόλεων, καθώς ήταν αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

Μετά τη Θ. Λειτουργία κατέφθασε και προσκύνησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό πολυμελής Ρουμανική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Τζιούρτζιου κ. Αμβρόσιο και Βικάριο του Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Βαρλαάμ, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μολδαβίας Αρχιμ. Δοσίθεο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.

kitr17.jpg
kitr25.jpg
kitr35.jpg
kitr44.jpg
kitr54.jpg
kitr64.jpg
kitr83.jpg


Ετικέτες