Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Μεσσηνίων Αγίων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη των δώδεκα Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. της Υπαπαντής του Χριστού, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κουρέων-κομμωτών Ελλάδος, επί τη ευκαιρία της εορτής του προστάτη τους και ενός εκ των Μεσσηνίων Αγίων, Αγίου Ηλία του Αρδούνη.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και των Ιερών Λειψάνων αυτών. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε οι Μεσσήνιοι Άγιοι να χαρίζουν υγεία, δύναμη και κουράγιο, ώστε να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες. «Να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η τοπική εκκλησία τιμά τους Αγίους της σε μια μέρα κατά την οποία η Εκκλησία στέλνει μήνυμα ελπίδας κι εμπιστοσύνης, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Μυροφόρες, όντας οι πρώτες μάρτυρες της Αναστάσεως».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, για την παρουσία τους στον εορτασμό, το Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και την Πανελλήνια Ομοσπονδία κομμωτών Ελλάδος, η οποία τίμησε τον προστάτη Άγιό τους.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες