Αποχώρηση Τιμίου Ξύλο από τον Κολινδρό (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Αθανάσιου Χασαπέτη

Για δύο ολόκληρες εβδομάδες ο Κολινδρός έγινε το επίκεντρο της θρησκευτικής ζωής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή από τον Θεό να φιλοξενήσουμε για δύο εβδομάδες στον Κολινδρό και ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου το Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα.

Τώρα που βρισκόμαστε στον απόηχο αυτού του μεγάλου γεγονότος θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την τιμή που μας έγινε, σαν άλλοι Αγιοταφίτες Φύλακες να φιλάμε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας, και την ευλογία που είχαμε ανάμεσά μας και να προσπαθήσουμε όλοι μας να πλησιάσουμε περισσότερο το Θεό. Τιμή και Δόξα πρέπει στον Τριαδικό μας Θεό που μας επιφύλαξε αυτή τη μεγάλη ευλογία. Μεγάλες ευχαριστίες στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος με ιδιαίτερο πατρικό ενδιαφέρον έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να έρθει το Τίμιο Ξύλο από τα Ιεροσόλυμα. Φυσικά τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλο τον Γ΄ ο οποίος ενέκρινε την αίτηση του Μητροπολίτου μας για την μεταφορά του Τιμίου Ξύλου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδίας μου όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές που υπερέβαλαν εαυτό αυτές τις 14 ημέρες και βοήθησαν με κάθε τρόπο για την εύρυθμη διεξαγωγή του προσκυνήματος. Σας εύχομαι ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας να σας χαρίζει υγεία προσωπική και οικογενειακή και να σας χαρίσει πάντα τα προς σωτηρία σας αιτήματα. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

2505kol (1).JPG
2505kol (2).jpg
2505kol (3).JPG
2505kol (4).jpg
2505kol (5).JPG
2505kol (6).JPG
2505kol (7).JPG
2505kol (8).JPG
2505kol (9).JPG
2505kol (10).JPG
2505kol (11).JPG