Αποκαλυπτήρια προτομών δύο μεγάλων πνευματικών μορφών της Γορτυνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα Αποκαλυπτήρια προτομών δύο μεγάλων πνευματικών μορφών της Γορτυνίας έγιναν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Πρόκειται για τους μακαριστούς Αρχιμανδρίτην π. Ευσέβιον Ματθόπουλον καταγόμενον από την Μελισσόπετρα Γορτυνίας και τον μέγιστο των θεολόγων των νεωτέρων χρόνων Παναγιώτην Τρεμπέλαν από την Στεμνίτσα.

Το Σάββατο τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μελισσόπετρας από την Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιερεμία, με την παρουσία του λογίου Προισταμένου της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ», Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αστερίου Χατζηνικολάου και άλλων ιερέων από διάφορες μητροπόλεις της Ελλάδος. Στην λιτή εκδήλωση που ακολούθησε μετά τον Εσπερινό ομίλησε με γλαφυρότητα ο π. Αστέριος διαζωφραφίζοντας με μοναδικό τρόπο την ζωή και το έργο του μακαριστού π.Ευσεβίου. Στην συνέχεια κληρικοί και λαικοί πορεύθηκαν στην διατηρητέα πατρική οικία του μακαριστού αρχιμανδρίτου όπου τελέστηκε τρισάγιο.
Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αναφερόμενος στον π. Ευσέβιο είπε ότι πρόκειται για μία αγιασμένη μορφή της Εκκλησίας μας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο πατήρ, δεν θα ξέραμε γιατί κάνουμε το Σταυρό μας!

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 5 Οκτωβρίου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Στεμνίτσας για τους μακαριστούς π. Ευσέβιον και Παναγιώτην Τρεμπέλαν ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του δευτέρου. Γιά την προσωπικότητα και την προσφορά του στην Εκκλησία, στην Θεολογική επιστήμη και το έθνος μίλησε με ενθουσιασμό και μεγάλη συγκίνηση ο θεολόγος Νικόλαος Βασιλειάδης. Ο κόσμος που συνέρρευσε ενθουσιάστηκε και συνεχάρη τον εμπνευστή και διοργανωτή των εκδηλώσεων μητροπολίτη μας κ.Ιερεμία.
 Ετικέτες