Αποκαλυπτήρια μνημείου από τον Μητρ. Γλυφάδας και τον Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 ο ενοριακός ιερός ναός Αγίας Παρασκευής Ελληνικού και η Ένωση Ποντίων Σουρμένων πραγματοποίησαν,εντός του χώρου του Ιερού Ναού , Εκδήλωση Μνήμης και Ιστορίας «Υπέρ Μακαρίας Μνήμης και Αιωνίου Αναπαύσεως των ψυχών των επ’ ελπίδι Αναστάσεως, ζωής αιωνίου πεσόντων πατέρων και αδελφών ημών, εν ταίς αεροπορικαίς επιδρομαίς κατά τα έτη 1941-1944, έτι δε και υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πρώτου (Α’) Ιερέως της περιοχής Κομνηνών-Χασανίου (Ελληνικού) Οικονόμου Κωνσταντίνου Αβρ. Ιωσηφίδη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Χρ. Κορτζίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Συλλόγων κ.α.

Προ της εκδηλώσεως ετελέσθη Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου και με την συμμετοχή του αρχιμανδρίτη π. Στεφάνου Σουλιμιώτη, του πρωτοπρεσβυτέρου π. Αλεξίου Φωτόπουλου,εφημερίου του Ιερού Ναού, του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Καββαδία, διευθυντού του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου και του αρχιδιακόνου π. Δημητρίου.

Tον Θείο Λόγο εκήρυξε ο πατήρ Νικόλαος Καββαδίας, ο οποίος αναλύοντας το Ευαγγέλιο της Κυριακής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Χριστός, που ενίκησε τον θάνατο, αναστήθηκε εκ νεκρών και η Ανάστασή Του έγινε φάρμακο αναιρετικό του θανάτου».

Μετά την Απόλυση τελέστηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού,( πίσω από το Ιερό),όπου ευρίσκεται και ο τάφος του πρώτου Ιερέως της περιοχής Κομνηνών-Χασανίου, η Επιμνημόσυνος Δέησις διά «τους πεσόντας εν ταίς αεροπορικαίς Επιδρομαίς».

Αμέσως μετά, έγιναν σε κλίμα συγκίνησης τα Αποκαλυπτήρια λιτού Μνημείου, από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας , Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλο και τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρουσία του Σεβασμιωτάτου, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην 86χρονη σήμερα κ. Κυριακή Συμεωνίδου, η οποία υπήρξε θύμα των βομβαρδισμών της περιοχής.

Ακολούθησε επίκαιρος ομιλία υπό της φιλολόγου – ιστορικού και υποψηφίας διδάκτορος Λαογραφίας κας Γεωργίας Σταυροπούλου και απόδοσις επίκαιρων ιστορικών ποιημάτων από μαθητάς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής Ελληνικού-Αργυρουπόλεως.
Η αυλαία της εκδήλωσης που εστέφθη με απόλυτη επιτυχία, έπεσε με ποντιακούς χορούς από το συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη των εφημέριο του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής π. Αλέξιο Φωτόπουλο για την εκδήλωση, η οποία θα γίνεται κάθε τρίτη Κυριακή του Οκτωβρίου με την ευλογία του Μητροπολίτη.Ετικέτες