Αντιαιρετικό Σεμινάριο Μητροπόλεως Γλυφάδας: Η αλήθεια για την αστρολογία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα 20-10-14 και ώρα 6.30 μ.μ., εις την αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ Νοσοκομείου Βούλας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Σύναξη της νέας πνευματικής περιόδου 2014-2015, του Αντιαιρετικού Σεμιναρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Βάρης, με πρώτον ομιλητή τον κ. Ηλίαν Χατζηνικολάου, πρώην Αστρολόγο, ο οποίος ανέπτύξε το θέμα με πλούσιο εποπτικό υλικό: «Εισαγωγή στον συμπλεγματικό κόσμο της Αστρολογίας».

   Μέσα από την ομιλία αποδείχθηκε επιστημονικά, στατιστικά, ιστορικά, ο αντιεπιστημονικός, ρατσιστικός, αντιφατικός και παραπλανητικός χαρακτήρας της Αστρολογίας, που εκμεταλλεύεται έναντι αμοιβής την άγωνία των ανθρώπων για το μέλλον και τους καθιστούν αβουλα όντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηνικολάου, ότι το μόνο «επιστημονικό» που υπάρχει στην Άστρολογία είναι : «ότι μετατρεπει τους ανθρώπους συστηματικά να μετατοπίζουν τις δικές τους ευθύνες και συνέπειες των επιλογών τους στα άστρα και τους πλανήτες…».
Ο ομιλητής μετέφερε επίσης στο άκροατήριο άρκετά βιωματικά στοιχεία από τα χρόνια που ασχολούνταν με την Άστρολογία και τις αντιφασεις που βρήκε από την προσωπική του ένασχόληση και μελέτη.

Σε γενικές γραμμές τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι όρθά αυτά που υποστηρίζει η Αστρολογία γιατί :

α) Στηρίζεται στο Γεωκεντρικό σύστημα και όχι στο Ηλιοκεντρικό ,
β) Έδώ και δύο χιλιάδες χρόνια έχουμε μετατόπιση του κεντρικού άξονα της γης κατά 30 μοίρες, με αποτέλεσμα άλλο ζώδιο να είναι κάποιος σε μία ημερομηνία πριν 2000 χρόνια και άλλο στην ίδια τώρα,
γ) Τα ζώδια έχουν πάρει την ονομασία τους με βάση τον σχηματισμό τους και το σχήμα τους, αλλά αλλιώς φαίνονται άπό άλλη γεωγραφική μεριά του πλανήτη άρα και αυτό σχετικό,
δ) Τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφθεί το 13ο ζώδιο ο Ophiuchus, που έπίσης αλλάζει τελείως τα χρονικά όρια και όλες τις «προβλέψεις» τις προγενέστερες έως τότε
ε) Σύμφωνα με τους πατέρες της Εκκλησίας ο διάβολος δεν γνωρίζει το μέλλον, ξέρει όμως το παρελθον ενός ανθρώπου και με βάση αυτό μπορεί να κάνει λογικούς συνειρμούς για το μέλλον ή να δώσει μία πρόβλεψη με τα όργανά του τους Αστρολόγους και να προσπαθήσει μετά να το υλοποιήσει με κάθε τρόπο, για να βγεί αληθινό, γι΄ αυτό όσοι εμπιστεύονται την ζωή τους στους Άστρολόγους, ούσιαστικά υποθηκεύουν το μέλλον τους στον διάβολο και τις ενέργειές τους κ.α.

Μετά το τέλος της Εισηγήσεως ακολούθησε συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις από τον όμιλητή. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατοις έκλεισε την πρώτη αντιαιρετική Σύναξη του φετινού Εκκλησιαστικού έτους ευχαριστώντας τόσο τον ομιλητή, όσο και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μητροπόλεως για να ένημερωθούν για το θέμα.
Η επόμενη αντιαιρετική Συνάντηση θα πραγματοποιηθει στις 17 Νοεμβρίου 2014.   Ετικέτες