Άνθιμος: Με το ράσο γενικά είμαστε αποδεκτοί. Υπάρχουν και μερικοί που δεν μας θέλουν. Και τον Χριστό δεν τον ήθελαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ναό αγίας Μαρίνας Τούμπας Θεσ/νίκης προεξάρχοντος του παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και η χειροτονία εις διάκονον του μοναχού Ιωακείμ Λουΐζου. 

Στην προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Άνθιμος τόνισε πως «όταν φορούμε το ράσο και το καλυμμαύχι και περπατούμε έξω στον κόσμο είμαστε φανεροί σε όλους. Στην πλειονότητα του λαού μας αποδεκτοί, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν μας θέλουν. Και τον Χριστό δεν τον ήθελαν μερικοί, αλλά ο Χριστό θριαμβεύει»….

Ο δε Μητροπολίτης Λαγκαδά θύμισε πως ο Χριστός είπε πως αφού εδίωξαν Εκείνον «και εσάς θα διώξουν». Η προειδοποίηση αυτή όμως δεν είναι για αποτροπή αλλά για πιστοποίηση πως πορεύομαστε στο σωστό δρόμο. «Αυτός πηγαίνει με τον Σταυρό στο χέρι μπορεί να δοκιμάζεται, να υπόκειται διωμγούς και ταπινώσεις και ευτελισμούς, αλλά στο τέλος νικά με την χάριν του Εσταυρωμένου Ιησού» τόνισε. 

 Ετικέτες