Αναχώρησαν τα Τίμια Δώρα από το Αντίρριο(ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Loading...


Τελευταία ημέρα χθες για τα Τίμια Δώρα των Μάγων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου.

Στη χθεσινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος,ενώ και χθες μέχρι και την απόλυση της Θεία Λειτουργίας πλήθος πιστών προσέρχονταν για να προσκυνήσουν τα Τίμια Δώρα των Μάγων που πρόσφεραν στον νεογέννητο Χριστό.

Από σήμερα λοιπόν ο θρησκευτικός αυτός θησαυρός επιστρέφει στη βάση του,στην Ι.Μ.Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

Για την αναχώρηση των Τιμίων Δώρων εξέδωσε δελτίο τύπου η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Εκ του Γραφείου Τύπου

Χθες Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ήταν η τελευταία ημέρα της ευλογημένης παραμονής των Δώρων των Μάγων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου.

Τα ιερά Δώρα αποχαιρέτησε η Ενορία του Αντιρρίου και η Τοπική Εκκλησία με Αρχιερατική θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, περιστοιχούμενος από Ιεροκήρυκες και Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και, βεβαίως, από τον Εφημέριο του Αντιρρίου π. Πολύκαρπο Θεοφάνη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την θεολογική ερμηνεία της πορείας και της προσκύνησης των Μάγων της Ανατολής στον Νεογέννητο Χριστό και της επιστροφής τους «δι” άλλης οδού» στην πατρίδα τους. Μίλησε για την θεολογική ερμηνεία των Δώρων των Μάγων και για τα δώρα που κάθε πιστός μπορεί να προσφέρη και να αφιερώση στον Χριστό, ήτοι το λογιστικό, το επιθυμητικό και το θυμικ΄΄ο, κατά την ερμηνεία του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Η θεία Λειτουργία έγινε σε κατανυκτικό κλίμα, με τα μεγαλόπρεπα Δώρα στο μέσον του Ιερού Ναού.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε την μεγάλη ευλογία της ελεύσεως των ιερών Κειμηλίων της Χριστιανοσύνης στο Αντίρριο και σε όλη την Επαρχία. Ευχαρίστησε γι” αυτό τον Ηγούμενο Αρχιμ. π. Παρθένιο και όλη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους που δέχθηκαν να μεταφέρουν με συνοδεία τριών αδελφών της Μονής τον πολύτιμο αυτό θησαυρό στην Επαρχία μας. Ευχαρίστησε τον π. Πολύκαρπο για την πρωτοβουλία και την όλη διοργάνωση του προσκυνήματος, αλλά και γενικά για το ότι προσφέρει όλα τα χαρίσματά του για την ποιμαντική και την καλή διοργάνωση της Ενορίας του Αντιρρίου. Τέλος ευχαρίστησε τους Ιερείς που συλλειτούργησαν, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους ιερόπαιδες και όλους τους συνεργάτες της Ενορίας.

Ο π. Πολύκαρπος Θεοφάνης απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στον Σεβασμιώτατο για την ευλογία, την παρακίνηση και την συμπαράσταση προς τους Ιερείς για κάθε αγαθό έργο, και όλους που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην σωστή διοργάνωση του προσκυνήματος.

Ο Ιερός Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, από Ενορίτες αλλά και προσκυνητές από άλλες Μητροπόλεις που διοργάνωσαν εκδρομή ειδικά για να προσκυνήσουν τα Δώρα των Μάγων. Αλλά και κάθε ημέρα παρατηρήθηκε μεγάλη κοσμοσυρροή πιστών. Υπολογίζεται ότι 6.000 πιστοί έλαβαν την ευλογία των Δώρων των Μάγων τις ημέρες αυτές (29 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου) που παρέμειναν στο Αντίρριο.

Εκ του Γραφείου Τύπου