Ακολουθία του Όρθρου της Μ. Τετάρτης στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Σύρου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον κατάμεστο από πιστούς και παρεπιδημούντες επισκέπτες της Σύρου Ιερό Ναό του Πολιούχου της νήσου Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε χθες ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης, το ιδιόμελο Δοξαστικό του οποίου, ποίημα Κασσιανής Μοναχής, απέδωσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, η περιώνυμη πολυφωνική Χορωδία του Ναού, που εντυπωσίασε τους εκατοντάδες παρισταμένους, μεταξὺ των οποίων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ.Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου κ. Διον. Μεσάρης, Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πολιτευτής των Κυκλάδων κα Αικ. Μονογιού, ο επί τιμή Λυκειάρχης κ. Μ.Φακορέλλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών Σύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της Χορωδίας, τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, καθώς και τους Νέους και τις Νέες των Ομάδων Κατηχήσεως του Ναού, οι οποίοι, καθ’ όλη την Ακολουθία πλαισίωναν την εικόνα του Νυμφίου.