Αγκάλιασαν οι πολίτες τον Ερανο Αγάπης τα Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης

Loading...


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, από 15ης Ιουλίου 2014 έως την 15ην Σεπτεμβρίου 2014 από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, ο Ερανος Αγάπης, ως αυτό διαφαίνεται από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, εφέτος, «ο αμητός» του Ερανου Αγάπης 2014 ανήλθε συνολικώς στο ποσό των 28.653,00 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με τον Έρανο Αγάπης του 2013 ο οποίος είχε ανέλθει στο ποσό των 27.420,00 ευρώ.

Καθ΄ όλο το έτος η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά εντείνει την φιλανθρωπική και κοινωνική της δραστηριότητα, προσπαθώντας να ανακουφίσει τον πόνο των αδύναμων αδελφών μας και να συμπαρασταθεί στους πτωχούς, τους ηλικιωμένους και αστέγους αδελφούς της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Κατά την διάρκεια του έτους χορηγούνται άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα ενοριακά Ταμεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πρέπει να τονισθεί ότι κατά το τρέχον έτος η τοπική μας εκκλησία προσέφερε στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, πάνω από 20.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρά τις δυσμενείς οικονομικές και άλλες συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας, ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας ανταποκρίθηκε κατά τρόπο συγκινητικό στο προσκλητήριο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, αποδεικνύοντας ότι διατηρεί άσβεστη την λαμπάδα της αγάπης, της φιλαδελφείας και της έμπρακτης συμπαράστασης, στους αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, αγαπά και εμπιστεύεται την Εκκλησία του, στηρίζει και ενισχύει το επιτελούμενο έργο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος ευχαριστεί ολοψύχως όλους εκείνους, κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλάγιο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική ανταπόκρισή τους στον εφετεινό καλοκαιρινό Ερανο Αγάπης 2014, αλλά και σε κάθε έκκληση και πρωτοβουλία για την ανακούφιση των αδελφών μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ THΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΕτικέτες