Αγιασμός σε Βυζαντινή Σχολή της Ι.Μ. Ρεθύμνης(ΦΩΤΟ)

Loading...


Το εσπέρας της Τετάρτης 16ης Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, οι οποίες βρίσκονται στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού, δίπλα στο Επισκοπείο.

Στην Τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν ο Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής. Ο Μουσικολ. κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης, Διευθυντής της Σχολής, και μέλη της Χορωδίας της έψαλαν τους ύμνους της Ακολουθίας του Αγιασμού.

Ο Μητρ. Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, απευθυνόμενος στον κ. Καπαϊδονάκη, τους υπόλοιπους καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής, τους ευχαρίστησε για το έργο που άοκνα επιτελούν στην Τοπική  Εκκλησία και τους ευχήθηκε να έχουν την ευλογία του Θεού και να προκόπτουν στο αγαθό και κατά τη νέα εκπαιδευτική χρονιά. Τα μαθήματα στη Σχολή αρχίζουν την Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διδάσκονται και τα δύο σκέλη της μουσικής μας, το Εκκλησιαστικό αλλά και το Δημοτικό, ως οι δύο όψεις του ίδιου μουσικού συστήματος. Διδάσκονται ακόμη και τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα και solfege, για όσους επιθυμούν την απόκτηση διπλώματος και έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Η φοίτηση είναι δωρεάν, πενταετής, με διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων στο τέλος κάθε έτους. Η διδασκόμενη ύλη είναι η καθορισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

 

 Ετικέτες