Έφτασε στα Γιάννενα ο Αρχιεπίσκοπος- Στις τρεις το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία

Loading...


Τελευταίο αντίο στον μακαριστό Μητροπολίτη…

Στα Γιάννινα έφτασε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τον τελευταίο ασπασμό και το τελευταίο αντίο στον μακαριστό μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητος.Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις τρεις το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και παρουσία των περισσότερων μητροπολιτών της χώρας.

 

Στα Γιάννινα θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπως επίσης εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των κομμάτων.Τελευταία κατοικία του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων θα είναι ο Άγιος Νικόλαος Κοπάνων, όπου στον προαύλιο χώρο του Ναού διαμορφώνεται χώρος για τον ενταφιασμό του.

Κυκλοφοριακά μέτρα για την τελετή εκδημίας 

Κυκλοφοριακά μέτρα θα θέσει σε ισχύ αύριο Μ. Τετάρτη η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ελόγω της ακολουθίας εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Από τις 11 μέχρι και το τέλος της τελετής απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στις οδούς Μητροπόλεως και Ιεράρχου Γερβασίου, ενώ από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και το τέλος της τελετής απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Μητροπόλεως, Ιεράρχου Γερβασίου, Ανεξαρτησίας, Π. Μελά, Μαυρογιάννη, Β. Ηπείρου, 8ης Μεραρχίας και Κωνσταντινουπόλεως.

 Ετικέτες