Έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της παρέλασης των ομοφυλοφίλων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε χθες το απόγευμα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες, μετά την πρώτη κινητοποίηση της Τετάρτης, πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκαν στον προάυλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «όχι στην προβολή της διαστροφής», «προάσπιση του θεσμού της οικογένειας» κ.α. αντιδρώντας στη διεξαγωγή της παρέλασης ομοφυλόφιλωνστο κέντρο της πόλης που θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα. 

Κλήρος και λαός από άλλες πόλεις της Βόρειου Ελλάδος έδωσαν το παρων, ενώ αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε αγρυπνία.

Στην προσλαλιά του ο μοναχός Αρσένιος, από τη μόνη του Αγ. Αρσενίου στη Χαλκιδική τόνισε ότι η Εκκλησία καταδικάζει την αμαρτία και όχι τα πρόσωπα, όχι τους αμαρτωλούς. «Για αυτούς ζητάμε συγχώρηση» ανέφερε. Υποστήριξε ότι το Ισλάμ και η ομοφυλοφιλία είναι προπαγάνδα της Δύσης και πως δεν είναι πρόοδος αλλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει να διαλύσει την κοινωνία, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός πως το…δρώμενο είχε την στήριξη «11 πρωτοκλασσάτων πρεσβειών ξένων χωρών» όπως είπε. 

΄Άλλοι ομιλητές έθεσαν το ζήτημα σε ευρύτερη βάση κάνοντας αναφορά τόσο στα γεγονότα της Eurovision όσο και σε τηλεοπτική σειρά μεγάλου σταθμού που παρουσιάζει δύο άνδρες να είναι παντρεμένοι και να έχουν παιδί. 

Παρόντες στη διαμαρτυριά ήταν μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και Ερωτοκριτος Θεοτοκάτος. Ο τελευταίος στην ομιλία του κατέκρινε την διοίκηση Μπουτάρη που στηρίζει το gay pride και το στηρίζει με λεφτά των δημοτών. 

Τα πανό της διαμαρτυρίας έγραφαν:  

– Υπερήφανοι για υψηλές αξίες και όχι για εφήμερες ακολασιες
– Οχι στην προβολή της διαστροφής
– Προάσπιση του θεσμού της οικογένειας
– Ο ποιών την αμαρτία, δούλος εστί της αμαρτίας
– Μη βεβηλώνετε την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη 

Mικροένταση σημειώθηκε όταν ομάδα νεαρών επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση στο σημείο μοιράζοντας φυλλάδια υπερ των gay. 

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε και σχετικά βίντεο από το rthess.gr, το thestival.gr και το voria.gr

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες