Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη βια που βιώνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα (video)

Άφησαν τον τόπο τους, τις οικογένειές τους για να ψάξουν ένα καλύτερο αύριο. Δεν τα βρήκαν.

Αντίθετα, συνάντησαν μίσος και σκληρότητα στην Ελλάδα της κρίσης.

Ένα συγκλονιστικό video για τον Γολγοθά των μεταναστών στη χώρα μας και τη ρατσιστική βία που “γεννήθηκε”.


Πρόσφατα, μια γυναίκα από τη Συρία είπε πως πια προτιμάει τον εμφύλιο στη χώρα της, από την παραμονή στην Ελλάδα. Η ρατσιστική βια στη χώρα μας έχει γίνει –δυστυχώς – καθημερινότητα για εκείνους που άφησαν τον τόπο τους για ένα καλύτερο μέλλον στην «πολιτισμένη» Ελλάδα, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Into the fire» και «ανέβηκε» στο YouTube το περασμένο Σάββατο, 20 Απριλίου. Είναι το έργο του Γκάι Σμώλμαν και της Κέητ Μαρά, που βρέθηκαν στη χώρα μας για να γυρίσουν ταινίες μικρού μήκους για τη λιτότητα.

Είδαν μετανάστες χωρίς δουλειά να κοιμούνται στα παγκάκια, πρόσφυγες ή κάποιους που ζητούν άσυλο να ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα video (λίγο περισσότερο από 30’ βγήκε) για όλους εκείνους που ήλπιζαν σε μια καλύτερη τύχη αλλά στη χώρα που «γέννησε» τη Δημοκρατία βρήκαν το ρατσισμό της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ είναι πρόσφυγες που θέλησαν απλά να περάσουν από την Ελλάδα, στο δρόμο για άλλο ευρωπαϊκό κράτος αλλά εγκλωβίστηκαν στη γραφειοκρατία.

Το Into the Fire χρηματοδοτήθηκε από δωρεές απλών ανθρώπων, που ήθελαν κάτι να κάνουν.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου ταυτόχρονα από πολλές ηλεκτρονικές σελίδες ανά την Ευρώπη μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες και αναμένεται να προβληθεί στις 29 Απριλίου στο School of Oriental and African Studies, στο Λονδίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

{youtube}NMOnuD0SQJs{/youtube}