Σύρος πρόσφυγας ανάπηρος πολέμου ένας εκ των λαμπαδηδρόμων της Ολυμπιακής φλόγας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της λαμπαδηδρομίας με την Ολυμπιακή φλόγα στην Αθήνα ήταν όταν έτρεξε με αυτήν ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας Ibrahim Al-Hussein, ο οποίος έχασε το πόδι του σε βομβαρδισμό στη Συρία το 2012.

Η συμβολική κίνηση είχε σκοπό να δείξει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες του κόσμου σε μια εποχή όπου εκατομμύρια εγκαταλείπουν τις χώρες τους με αφορμή τον πόλεμο και τις διώξεις σε όλο τον κόσμο.

Ο 27χρονος ήταν αθλητής στην κολύμβηση και στο μπάσκετ αλλά η πολλά υποσχόμενη καριέρα του στη Συρία διεκόπη από τον πόλεμο και μια βομβιστική επίθεση το 2012 που οδήγησε στην ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού κάτω από το γόνατο. Ο Ibrahim περπατά τώρα με προσθετικό μέλος. Ο 27χρονος ήλθε στη Σάμο το 2014.

Στον Ελαιώνα εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν γύρω του καθώς περπατούσε με τη φλόγα «Είκοσι δύο χρόνια αθλητής και σήμερα έχω φτάσει το όνειρό μου να είμαι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. … Είναι τιμή μου να κρατήσω τη δάδα, είναι πραγματικά τιμή μου.” είπε στους δημοσιογράφους.

 Ετικέτες