Στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού ο 22χρονος σατανιστής

Loading...


Ρεπορτάζ: Χρήστος Χατζησπύρου, Στρατής Λημνιός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της άστεγης στη Γλυφάδα στο «όνομα του Σατανά», μετά την απολογία του στον ανακριτή και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

«Το κακό δεν με εκφράζει πλέον», είπε ο 22χρονος δολοφόνος απολογούμενος στον ανακριτή. «Με έβαλε και το ‘κανα ο Σατανάς».

Ο δικηγόρος του σατανιστή, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος είπε ότι είναι πολλά χρόνια φίλος με τον πατέρα του δράστη, τόνισε ότι ο 22χρονος πάσχει από ψυχασθένεια (θα ζητήσει μάλιστα και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη) και επιχειρηματολόγησε ότι ο δολοφόνος της άτυχης γυναίκας έχει πολυετή εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες.

Επιπλέον σύμφωνα όσα είπε στο «protothema.gr», ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου παρουσιάστηκαν έγγραφα τα οποία -κατά τον κ. Κρανιδιώτη- αποδεικνύουν ότι:

-Είχε πάρει απαλλαγή από το στρατό, χαρτί Ι5 και έτσι δεν υπηρέτησε τη θητεία του.

-Είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν αναγκαστικός εγκλεισμός του από τους οικείους του σε ψυχιατρικό κατάστημα χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιτευχθεί καθώς εκείνος ήτο ανήλικος.

-Εξαιτίας των τοξικών καταχρήσεων είχε πάθει πολυνευροπάθεια και ατροφία των μυών γεγονός που τον κατέστησε «ανάπηρο» για περίπου ένα χρόνο.

Για το βράδυ της δολοφονίας θα ισχυριστεί σύμφωνα με τον δικηγόρο του ότι αναγκάστηκε να υπακούσει στους δαίμονες που τον καλούσαν και έτσι έκανε την ανθρωποθυσία αφαιρώντας τη ζωή της άτυχης γυναίκας.

Τέλος σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο του η κατάστασή του αναφορικά με αυτό που έγινε έχει ως εξής: «Σε στιγμές αναλαμπών αντιλαμβάνεται τι έχει κάνει, το έχει συνειδητοποιήσει», θα πει ο κ. Κρανιδιώτης προσθέτοντας ότι τόσο το νεαρό της ηλικίας του που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία όσο και οι εμμονές που ακολούθησαν στην πορεία του χρόνου συνηγορούν στο ότι πρόκειται για ένα σχιζοφρενές άτομο κάτι το οποίο θα επιχειρήσει άλλωστε να πείσει τον ανακριτή. 

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή το πρωί της Κυριακής του Πάσχα από περίοικους με εκτεταμένες κακώσεις στο πρόσωπό της, το οποίο είχε παραμορφωθεί.

Στην πλατεία Κατράκη της Γλυφάδας μόλις άδειασε από κόσμο, ο δράστης πλησίασε την άτυχη γυναίκα, χάραξε με γυαλί το χέρι του και με το αίμα του έγραψε πάνω στο παγκάκι το 666 και έναν ανάποδο σταυρό. Στη συνέχεια πήρε μία μεγάλη πέτρα και συνέθλιψε το κεφάλι της 41χρονης γυναίκας.

Οπως φέρεται να ομολόγησε κατά τη σύλληψή του, χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «θυσία στο Σατανά» καθώς έτσι «ερχόταν πιο κοντά του», ενώ σχεδίαζε άλλη μία δολοφονία στις 21 Ιουνίου, ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου.  Ετικέτες