Σεισμόπληκτη η Κεφαλλονιά…

Loading...


Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύχθηκε το νησί της Κεφαλλονιάς, με σκοπό να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το νησί θα ενταχθεί σε προγράμματα, βάσει οριοθέτησης, και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να βοηθηθούν και να αποκατασταθούν οι σεισμόπληκτοι.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα καλύψει για δύο χρόνια το ενοίκιο όσων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των κτηρίων που επλήγησαν, ενώ θα δημιουργηθεί οικισμός με οικίσκους διαφόρων κατηγοριών για όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν σπίτι.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ανέφερε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα, ενώ επεσήμανε ότι «πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτηρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

«Το Υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι’ αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» διευκρίνισε.Ετικέτες