Πάτρα: Ένατη διάρρηξη στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο- Παραβιάσαν οστεοφυλάκιο!

Loading...


Δεν έχει τέλος το θράσος των ιερόσυλων που χτυπούν και ξαναχτυπούν Α” Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα τα ξημερώματα σημειώθηκε ένα ακόμα περιστατικό διάρρηξης στο χώρο , το ένατο σε διάστημα ενός μήνα. Άγνωστοι παραβίασαν τον χώρο του οστεοφυλακίου και προξένησαν φθορές.

Να σημειωθεί ότι στις 25 Απριλίου, με αφορμή διάρρηξη, ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωση του επεσήμαινε τα εξής:

«Για άλλη μια φορά ο Ιερός Ναός των Αγγέλων στο Ά΄ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, έγινε στόχος «αγνώστων» διαρρηκτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η δολιοφθορά και η ιεροσυλία, είναι η απάντηση των συμφερόντων που επί χρόνια λυμαίνονταν τα νεκροταφεία, στο ξεκαθάρισμα που έκανε η Δημοτική Αρχή και στο μεγάλο χτύπημα στα κυκλώματα που είχαν μετατρέψει τα Κοιμητήρια σε τσιφλίκι τους και σε μέσο προσπορισμού τους.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τα Δημοτικά Κοιμητήρια έγιναν ξαφνικά στόχος απανωτών διαρρήξεων και μάλιστα αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της δημοτικής αρχής για το πάρτι της ασυδοσίας και της κακοδιαχείρισης που είχε επί χρόνια στηθεί σε αυτά.

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι κατάπτυστες, κρίνονται από τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουν ή να εμποδίσουν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και την απόδοση ευθυνών σε όποιους και αν αυτές ανήκουν».Ετικέτες