Ο Έλληνας που… κυνηγάει το ΔΝΤ

Loading...


Ο Λάμπρος Μουστάκης από την αρχή της ζωής του βρίσκεται… κυνηγημένος από το ΔΝΤ και τα μνημόνια!

Ο 52χρονος γεννήθηκε στη Βραζιλία από έλληνες γονείς και έζησε εκεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής του. Σπούδασε και εργάστηκε σαν τεχνικός ελεγκτής ποιότητας κρεάτων. Όταν όμως έφτασε το ΔΝΤ στη χώρα, το 1998, εξωθήθηκε στην ανεργία.

Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στην Αργεντινή, σε μια προσπάθεια να ορθοποδήσει. Ωστόσο, και η οικονομία της Αργεντινής βρίσκονταν στα όρια της και πολύ σύντομα θα κατέρρεε με ηχηρό τρόπο, αφήνοντας για άλλη μια φορά το Λάμπρο στην ανεργία.

Τότε πήρε την απόφαση να χωρίσει και να επιστρέψει στην πατρίδα, όπως εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Live U».

Εδώ, βρήκε δουλειά και έφτιαξε ξανά τη ζωή του. Για κάμποσα χρόνια όλα κυλούσαν καλά. Μιλούσε πέντε ξένες γλώσσες και έτσι βρήκε δουλειά σε ξενοδοχεία. Μόνο που το ΔΝΤ δεν τον είχε «ξεχάσει»…

Λίγο αφού ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, έχασε τη δουλειά του και μετά τον πρώτο χρόνο ανεργίας και το σπίτι του, καθώς αφού τελείωσε το επίδομα του ΟΑΕΔ δεν μπορούσε να πληρώνει το ενοίκιο.

«Τι λάθος έκανα;» αναρωτιέται και καλεί τον κόσμο να προσέξει: «Όλοι μπορούν να μείνουν από τη μια μέρα στην άλλη άστεγοι. Να το προσέξουν αυτό οι Έλληνες», λέει.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, δεν έχει σκοπό να φύγει και τώρα από την Ελλάδα. «Δεν γίνεται, είμαι 52 χρονών. Θα κάτσω εδώ και θα το πολεμήσουμε», τόνισε.Ετικέτες