Ουρές από Έλληνες στην Σόφια για την αποτέφρωση των νεκρών τους!

Loading...


Το φαινόμενο το να υπάρχουν ουρές από δεκάδες αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες στο κεντρικό αποτεφρωτήριο της Σόφιας περιγράφει αναλυτικό ρεπορτάζ του βουλγαρικού καναλιού bTV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάθε πρωί ο χώρος γεμίζει από νεκροφόρες με ελληνικές πινακίδες όπως και με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Μιλώντας στο κανάλι Έλληνας από την Θεσσαλονίκη που βρέθηκε στην Σόφια για την αποτέφρωση φίλου του που έφυγε από την ζωή πρόσφατα εξηγεί ότι όλο αυτό συμβαίνει γιατί μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα η ορθόδοξη εκκλησία θεσμικά αρνούνταν την καύση των νεκρών κάτι που επιβεβαιώνει και βούλγαρος ιερέας επισημαίνοντας ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία θεωρείται επίσημη εκκλησία του κράτους και ως εκ τούτου η γνώμη της είχε βαρύνουσα σημασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υπηρεσία αποτέφρωσης που επιλέγουν οι Έλληνες τιμολογείται από την εταιρεία που διαχειρίζεται το αποτεφρωρήριο στα 545 ευρώ ενώ για όλη την διαδικάσια μεταφοράς και καύσης στην Βουλγαρία και την οποία διαχειρίζονται τα ελληνικά γραφεία τελετών, εκπρόσωποί τους που βρισκόταν στον χώρο αρνήθηκαν να μιλήσουν για το οικονομικό κομμάτι της διαδικασίας.

Ενώ στο τέλος του ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι όλη αυτή η επιχείρηση με τους Έλληνες θα σταματήσει σύντομα μιας και η Ελλάδα θα αποκτήσει δικούς της χώρους αποτέφρωσης νεκρών. 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr