Οι Γερμανοί στηρίζουν την Ελλάδα:+37% η αύξηση κρατήσεων τον Ιούνιο για Ηράκλειο, +23% για Ρόδο!

Loading...


 Ισχυρή ζήτηση για κρατήσεις στην Ελλάδα στη γερμανική αγορά τον Ιούνιο κατέγραψε η μηνιαία έρευνα της GFK. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι κρατήσεις προς το Ηράκλειο αυξήθηκαν κατά 37% και προς τη Ρόδο κατά 23% σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο. Τα ποσοστά αύξησης είναι πάνω από το μέσο όρο της αγοράς που ήταν 20%. Συνδυαστικά, τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Ρόδου είχαν μερίδιο 8% επί του συνόλου των κρατήσεων τον Ιούνιο.Επισημαίνεται, πάντως, ότι η μεγάλη αύξηση κρατήσεων στη γερμανική αγορά τον Ιούνιο αποδίδεται στο ότι πέρυσι, λόγω του Μουντιάλ της Βραζιλίας, υπήρξε μείωση 18%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων, που επεξεργάζεται η TravelTainment, 9 στα 10 κύρια αεροδρόμια των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών τον Ιούνιο είχε ρυθμούς αύξησης μεταξύ 18% και 44% τον Ιούνιο, έναντι του περυσινού Ιουνίου, που όπως αναφέρθηκε λόγω Μουντιάλ είχε καθίζηση κρατήσεων.Το αεροδρόμιο της Αττάλλειας είχε τον προηγούμενο μήνα αύξηση κρατήσεων κατά 44%, μετά από ισχυρή διψήφια αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες.Στη δεύτερη θέση η Πάλμα (24% μερίδιο), η οποία έχει δει υψηλό μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης κατά τους τελευταίους μήνες, με αύξηση κατά 37%.Στην τρίτη θέση η Χουργκάντα (8% μερίδιο), με αύξηση κρατήσεων κατά 33% τον Ιούνιο, έχοντας γενικά υψηλή διψήφια αύξηση τους τελευταίους μήνες λόγω συνολικής ανάκαμψης της Αιγύπτου.

Οι Κανάριοι Νήσοι, που είχαν καταγράψει μεγάλη πτώση το Μάιο, είχαν τον Ιούνιο αύξηση περί το 20% τον Ιούνιο- Φουερτεβεντούρα (+ 18%), Λας Πάλμας (+ 20%), Τενερίφη (+ 19%) και Αρεσίφε (+ 26%). Συλλογικά, οι Κανάριοι Νήσοι είχαν το 23% των κρατήσεων στα πακέτο διακοπών για τα κορυφαία δέκα αεροδρόμια, μόνο ελαφρώς πίσω από την Πάλμα.Όπως ήταν αναμενόμενο, η ζήτηση για την Τυνησία κατέρρευσε μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Sousse. Κρατήσεις στο κύριο αεροδρόμιο αναψυχής Enfidha μειώθηκε κατά 23%, καθώς πολλοί πελάτες προχώρησαν σε ακυρώσεις ή εκ νέου κράτηση σε εναλλακτικούς προορισμούς. Το αεροδρόμιο είχε ήδη δει διψήφια πτώση στις γερμανικές κρατήσεις τους τελευταίους μήνες.Ετικέτες