Ντροπή: 55χρονη «έσβησε» από τον ιό της γρίπης λόγω ελείψεως κρεβατιών στις ΜΕΘ

Loading...


Ένα ακόμη θύμα των κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καταγράφηκε στο ΕΣΥ εν μέσω της επιδημίας γρίπης.

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), μία 55χρονη ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού κατέληξε στο νοσοκομείο Σωτηρία, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα 1/2/16 στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας υπήρχαν 75 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ εκ των οποίων 32 ήταν λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού.
Ο αριθμός των νεκρών λόγω γρίπης σύμφωνα με την επιδημιολογική επιτήρηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει ανέλθει στους 44.

Οι…τυχεροί ασθενείς που έχουν εμφανίσει μεν βαριές επιπλοκές γρίπης αλλά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ παλεύοντας για τη ζωή τους με καλύτερες συνθήκες νοσηλείας είναι σήμερα 106. Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ λόγω γρίπης 208 άτομα.

Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν διαρκώς ότι η κορύφωση της επιδημίας της γρίπης δεν έχει επέλθει ακόμη, και ότι αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.
Εντούτοις, όπως επισημαίνει το προεδρείο του ΙΣΑ, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί με αποσπασματικό τρόπο να διαχειριστεί πρόχειρα και ανεπαρκώς την κατάσταση. «Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για να ανοίξουν άμεσα τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ του ΕΣΥ, τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τα τελευταία χρόνια, να νίπτει τας χείρας της» λέει ο κ. Πατούλης.Ετικέτες