Μεταφέρουν ασθενείς με σαπιοκάραβα

Loading...


Τον Γολγοθά που βίωσε μέχρι τελικά η ανήλικη κόρη του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σύρου προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξομολογείται κάτοικος της Πάρου στο zougla.gr.

Όταν την περασμένη Παρασκευή οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Πάρου τον ενημέρωσαν ότι η κόρη του έχει σκωληκοειδίτιδα και ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, ο Γιάννης Πετρόπουλος ξεκίνησε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καταφέρει να την μεταφέρει γρήγορα στη Σύρο.

Αυτό που δεν είχε υπολογίσει όμως είναι το γεγονός ότι το σκάφος που ήρθε να παραλάβει το κορίτσι είχε σοβαρές βλάβες στις μηχανές του με αποτέλεσμα να παραμείνει ακινητοποιημένο στο λιμάνι και η οικογένεια του κ. Πετρόπουλου να περιμένει το επόμενο.

«Την Παρασκευή το βράδυ έπιασε την κόρη μου ένας πόνος και πήγαμε στο Κέντρο Υγείας όπου μας είπαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και ότι θα πρέπει να χειρουργηθεί. Υπάρχουν δύο ιδιωτικά σκάφη που κάνουν διακομιδές ασθενών από τα άλλα νησιά στην Σύρο. Επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ και μας ενημέρωσαν ότι θα στείλουν το σκάφος “Αφροδίτη”» αναφέρει ξεκινώντας την αφήγησή του.

«Μας έστειλαν σκάφος με μηχανικό πρόβλημα»

Όταν όμως το «Αφροδίτη» έφτασε στο λιμάνι της Πάρου προκειμένου να παραλάβει την ανήλικη, ο κ. Πετρόπουλος έμεινε, όπως ισχυρίζεται, έκπληκτος από τον ήχο που έκαναν οι μηχανές του.

«Από το ΕΚΑΒ μας έστειλαν το “Αφροδίτη Express” το οποίο είναι ένα σκάφος που κατά την γνώμη μου δεν είναι αξιόπλοο. Πέρα από το γεγονός ότι καθυστέρησε να έρθει, όταν τελικά έφθασε άκουσα ότι οι μηχανές του δεν λειτουργούσαν καλά. Μας είπαν ότι έχει πάρει δίχτυα στην προπέλα αλλά επειδή γνωρίζω από θάλασσα δεν το πίστεψα. Το είπαν ως δικαιολογία» σημειώνει.

«Παίζουν με τις ζωές ανθρώπων»

Μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος ήταν τόσο σίγουρος ότι το σκάφος είχε σοβαρά προβλήματα στις μηχανές του που ζήτησε από τον λιμενικό που είχε εκείνη την ώρα υπηρεσία να καταγράψει με λεπτομέρειες τα όσα ισχυριζόταν ο κυβερνήτης σχετικά με την κατάσταση του πλοίου.

«Τους είπα ότι τόσο εγώ όσο και η κόρη μου δεν πρόκειται να μπούμε μέσα στο σκάφος και ζήτησα από τον λιμενικό που είχε υπηρεσία να καταγράψει τους ισχυρισμούς του κυβερνήτη περί διχτύων στην προπέλα. Τελικά ο λιμενικός επειδή κατάλαβε ότι το σκάφος είχε πρόβλημα το κράτησε στο λιμάνι. Ήταν πασιφανές ότι είχε πρόβλημα και έλεγαν ότι έχει πάρει δίχτυα. Παίζουν με τις ζωές ανθρώπων. Σήμερα πήγα στο καρνάγιο και το είδα. Ρώτησα και μου είπαν ότι η μία μηχανή έχει φύγει τελείως από την θέση της και η άλλη έχει σοβαρή ζημιά» υπογραμμίζει εκνευρισμένος.

Τους μετέφεραν με άλλο σκάφος

Τελικά η περιπέτεια του κ. Πετρόπουλου και της κόρης του έφτασε στο τέλος της όταν, μετά από νέα επικοινωνία με το ΕΚΑΒ, έφτασε στο λιμάνι της Πάρου το σκάφος «Κυρίαρχος».

«Γυρίσαμε στο Κέντρο Υγείας και καλέσαμε ξανά το ΕΚΑΒ. Τελικά ήρθε να παραλάβει την κόρη μου το “Κυρίαρχος” από την Νάξο. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο σκάφος το οποίο μας μετέφερε στην Σύρο μέσα σε μία ώρα. Ευτυχώς τελικά όλα πήγαν καλά» καταλήγει.Ετικέτες