Λεηλάτησαν κι άλλη εκκλησία στο Πωγώνι Ιωαννίνων

Loading...


Άλλη μια επιδρομή έκαναν οι συμμορίες που έχουν λεηλατήσει κατά καιρούς τους ναούς του Πωγωνίου, αρπάζοντας πολύτιμα και ιστορικά θρησκευτικά αντικείμενα, πιθανότατα για να τα πουλήσουν σε ιδιώτες οι οποίοι θα τα προσθέσουν στις παράνομες «συλλογές» τους.

Στόχος των ιερόσυλων, αυτή τη φορά, ήταν ο ναός του Αγίου Δημητρίου στην κοινότητα Κακόλακκος όπου τη νύχτα της περασμένης Κυριακής παραβίασαν την κεντρική είσοδο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους και μπήκαν στο εσωτερικό. Φαίνεται, μάλιστα, ότι γνώριζαν καλά πού να χτυπήσουν, γιατί πήγαν κατευθείαν στο τέμπλο από το οποίο και από μια προθήκη άρπαξαν οκτώ εικόνες ελαιογραφίες σε ξύλο.

Η κλοπή δεν ήταν τυχαία, καθώς το ξυλόγλυπτο τέμπλο της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου αποτελούσε αφιέρωμα της οικογένειας Μπότσαρη επί Τουρκοκρατίας. Μάλιστα, ο Μάρκος Μπότσαρης είχε το χωριό Κακόλακκος ως κέντρο των εξορμήσεών του από το 1814 ως το 1820. Η κλοπή των εικόνων καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου που διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τους ιερόσυλους. Ετικέτες