Κρήτη: Επεισόδια και ξύλο στην εκδήλωση ενάντια στα χημικά (φωτο)

Loading...


Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ενάντια στα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρκάδι.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ατόμων θέλησε να ανέβει στο βήμα για να μιλήσει σχετικά με τον ΧΥΤΑ Αρκαδίου. Υπεύθυνοι της ομάδας περιφρούρησης της εκδήλωσης απαγόρεψαν την κίνηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση η οποία κατέληξε σε… ξύλο!
Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, θύματα της επίθεσης έπεσαν μια γνωστή δημοσιογράφος καθώς και ένας νυν δήμαρχος.

Το επεισόδιο έλαβε τέλος σύντομα χωρίς άλλα παρατράγουδα όταν οι διοργανωτές υπέκυψαν στις πιέσεις της ομάδας η οποία ανέβηκε τελικά στο βήμα και μίλησε για τον ΧΥΤΑ.

5.000 Κρητικοί φώναξαν ΟΧΙ στα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο

Περισσότεροι από 5.000 Κρητικοί συγκεντρώθηκαν στην Ι. Μονή Αρκαδίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να φωνάξουν ένα βροντερό ΟΧΙ στην καταστροφή των χημικών όπλων της Σύριας στη Μεσόγειο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12.30 με πλήθος κόσμου που έσπευσε στο Αρκάδι από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου εξέφρασαν χιλιάδες Κρητικοί κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.
 
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι αντιδράσεις στο σχέδιο για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, είναι ευκαιρία να «ξεδιπλώσουν» την απαίτηση των λαών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου για ειρήνη Δημοκρατία σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και διαρκή αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κοινό επίσης αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν «την ευθύνη και το κόστος για την ασφαλή καταστροφή των όπλων να την αναλάβουν εξ΄ολοκλήρου οι χώρες που παρήγαγαν και διέθεσαν τα όπλα».

Σημαντική θεωρείται η στάση των συλλόγων και φορέων που συνδέονται με την αρχαιολογία, το περιβάλλον, την επιστήμη και τις τέχνες, οι οποίοι τόσο με την παρουσία εκπροσώπων τους όσο και με ψηφίσματα, τάσσονται στο πλευρό των Κρητών και όλων όσοι αντιδρούν στην υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, δεδομένης, όπως τονίστηκε, της διατάραξης έως και καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των υδάτων, την αλιεία, τον τουρισμό, και τις επιπτώσεις στις επόμενες γενιές.

alt

alt

alt

alt

altΕτικέτες