Ιερόσυλοι έκλεψαν μέχρι και την κολυμπήθρα από τον Άγιο Θόδωρα στην Τρίπολη

Loading...


Ντροπή και αίσχος είναι οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτό που αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης μέλη του ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης που ταυτόχρονα είναι και εκκλησιαστική επιτροπή, στο λόφο των Αγίων Θεοδώρων στο εκκλησάκι του Αγιο Θόδωρα. Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες πληροφορήθηκαν ότι άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές στο κτίριο του Συλλόγου και στην αίθουσα που υπάρχει εκεί.

Αμέσως έσπευσε ο πρόεδρος και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και ο ταμίας της εκκλησιαστικής επιτροπής Κώστας Δημόπουλος, καθώς και όλο του ΔΣ του Συλλόγου, όπου και διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν σπάσει με αιχμηρά αντικείμενα τα παράθυρα. Είχαν σπάσει τα τζάμια της αίθουσας ενώ είχαν καταστρέψει ολοσχερώς την πόρτα της αποθήκης έχοντας αφαιρέσει την κολυμπηθρα, χαλιά, το πετρέλαιο από τον καυστήρα και το καρότσι μεταφοράς υλικών.

Αμέσως ειδοποιήθηκε και έφθασε άμεσα στο σημείο η ασφάλεια Τρίπολης όπου κατέγραψε το συμβάν και κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Σε επικοινωνία που είχε το Arcadia Portal με τον κ. Ρουμελιώτη φανερά οργισμένος και αγανακτισμένος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν σε αυτό το ιστορικό εξωκκλήσι που είναι στολίδι για την πόλη να υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι χωρίς ιερό και όσιο και τολμούν κάθε τοσο σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς στην εκκλησία και την αίθουσα. Ο κυνηγετικός Τρίπολης καταβάλλει κάθε είδους προσπάθεια για να προστατεύει και να αναβαθμίζει αυτό το μέρος, και ήδη πρόσφατα εγκρίθηκε μετά από πρωτοβουλία μου ποσό για την ασφαλτόστρωση της περιοχής, ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης. O Σύλλογος είναι αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες.



Ετικέτες