Έρευνα: Τέταρτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα

Loading...


Η Ελλάδα που πονά…

Είδηση που σοκάρει και δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Είναι τόσο αυταπόδεικτη που ίσως η αλήθεια της υπερβαίνει ακόμα και τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των πιο δυστυχισμένων χωρών του κόσμου.

Θα μπορούσε να είναι μια αίσθηση ή μια αυθαίρετη εκτίμηση, όμως, έρχεται ως αποτέλεσμα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup και φέρνει την Ελλάδα της κρίσης στο Top 10 και μάλιστα στην 4η θέση.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν χώρες που πλήττονται από τα δεινά εμφυλίων πολέμων, κατοχής, πραξικοπημάτων και απόλυτης ένδειας.

Οσον αφορά την πρωτιά του Ιράν, είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες ημέρες συνελήφθησαν έξι νεαροί επειδή ανήρτησαν στο YouTube ένα βίντεο που τους δείχνει να χορεύουν στους ρυθμούς της επιτυχίας του Αμερικανού τραγουδιστή Pharrell Williams: «Happy». Το βίντεο κλιπ έδειχνε τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες χωρίς μαντίλα να χορεύουν στους δρόμους, μέσα σε ένα διαμέρισμα και σε ταράτσες κτιρίων της Τεχεράνης. Οι αρχές κατηγόρησαν τους έξι συλληφθέντες ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη και τους συνέλαβαν! Με λίγα λόγια η «χαρά» και η «διασκέδαση» είναι για τους Ιρανούς λέξεις άγνωστες και σε περίπτωση που γίνουν γνωστές τιμωρούνται!

Πρώτο στη λίστα έρχεται το Ιράν. Δεύτερο είναι το Ιράκ και ακολουθούν Αίγυπτος, Ελλάδα, Συρία, Σιέρα Λεόνε, Κύπρος, Κατεχόμενα (σ.σ. στον κατάλογο τα Κατεχόμενα αναφέρονται ως Βόρεια Κύπρος- Northern Cyprus), Καμπότζη και δέκατος στη λίστα είναι ο Λίβανος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν έπειτα από τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος στην ερώτηση «αν την προηγούμενη μέρα είχαν νιώσει θυμό, λύπη, άγχος, σωματικό πόνο και ανησυχία». Δυστυχώς τα περισσότερα «ναι» τα έδωσαν -μεταξύ άλλων- και οι Έλληνες!Ετικέτες