Έπιασαν στη Σίφνο τους Αλβανούς ιερόσυλους της Μήλου!

Loading...


Τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν στη Σίφνο με επιχείρηση της Αστυνομίας, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί ως οι ιερόσυλοι που είχαν ρημάξει τις εκκλησίες και τα μοναστήρια σε νησιά των Κυκλάδων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις διαρρήξεις και η έρευνα συνεχίζεται.

 

Οι κλοπές φέρονται να έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες του 2014. Στις 6 Οκτωβρίου, οι δράστες είχαν χτυπήσει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Κουφονήσι και είχαν αρπάξει αφιερώματα πιστών από τις εικόνες, ενώ την 1η Δεκεμβρίου είχαν παραβιάσει την κεντρική είσοδο ενός ναού και στη συνέχεια την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στη Μήλο, απ’ όπου άρπαξαν διάφορα χρυσαφικά και τάματα από τις εικόνες. Μάλιστα, στο δεύτερο ναό προκάλεσαν φθορές και στη θύρα της Αγίας Τράπεζας για να μπουν μέσα και να κλέψουν ιερά σκεύη.

Οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Μήλου όπου κρατούνται και ανακρίνονται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

*** Στόχος ιερόσυλων έγινε και η εκκλησία των Εισοδείων της Θεοτόκου στα Λεχαινά Ηλείας, ωστόσο έφυγαν με άδεια χέρια. Οι δράστες έσπασαν τα τζάμια της κεντρικής εισόδου του ναού, αλλά και την εισόδου του ιερού που βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να τις παραβιάζουν και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ο εφημέριος της εκκλησίας που πήγε το πρωί να λειτουργήσει διαπίστωσε τις φθορές και ειδοποίησε την Αστυνομία που ερευνά για να εντοπίσει τους δράστες.
 Ετικέτες