Έκλεψαν το παγκάρι εκκλησίας στην Γρατινή

Loading...


«Είμαι 40 χρόνια στην εκκλησία αυτή και συμβαίνει πρώτη φορά», είπε ο εφημέριος του ναού Κωνσταντίνος Παντελής

Οι άγνωστοι δράστες πήραν τα κέρματα 40-50 ευρώ που περιείχε το παγκάρι και έγιναν καπνός, χωρίς να προκαλέσουν κάποια άλλη ζημιά Υπηρετεί 40 χρόνια το ποίμνιο του στην ίδια ενορία και είναι η πρώτη φορά που καλείται να καταγγείλει περιστατικό διάρρηξης.

Ο λόγος για τον ιερά Κωνσταντίνο Παντελή, ο οποίος διαπίστωσε ότι στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γρατινής εισήλθαν κλέφτες. Η διάρρηξη εκτιμάται πως έγινε ξημερώματα της Πέμπτης. Οι διαρρήκτες κατέστρωναν σχέδιο όταν αποφάσισαν να παρανομήσουν και μάλιστα σε έναν ιερό χώρο. Έσπασαν το τζάμι της εξωτερικής πόρτας, την άνοιξαν και προχώρησαν στον προθάλαμο.

Ο χώρος οδηγούσε σε μία άλλη πόρτα την οποία άνοιξαν επίσης με ευκολία και οδηγήθηκαν στο παγκάρι της εκκλησίας. Οι ιερόσυλοι γνώριζαν πολύ καλά ότι λίγες ημέρες πριν, ήταν η γιορτή του Αγίου Δημητρίου και η εκκλησία γέμισε από πιστούς που προσκύνησαν τον άγιο. Έτσι υπολόγισαν ότι εάν άνοιγαν το παγκάρι, θα έβρισκαν ένα σημαντικό ποσό στο εσωτερικό του. Τελικά πήραν τα κέρματα που περιείχε το παγκάρι και έγιναν καπνός, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν κάποια άλλη ζημιά. Πάντως άφησαν πίσω τους ίχνη τα οποία ανακάλυψε το πρωί της Παρασκευής ο εφημέριος της εκκλησίας. Ο πατήρ Κωνσταντίνος Παντελής βλέποντας τα σπασμένα γυαλιά, κατάλαβε ότι ο ιερός χώρος παραβιάστηκε. Μπαίνοντας στην εκκλησία είδε τι είχε συμβεί. Άμεσα ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για τη διάρρηξη και οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο χώρο για να ερευνήσουν στοιχεία που τυχόν άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που εκκλησίες γίνονται στόχοι βέβηλων, ειδικά σε χωριά του νομού Ροδόπης, όπου η κίνηση είναι περιορισμένη και οι κάτοικοι κλείνονται από νωρίς στα σπίτια τους. Στην περίπτωση της Γρατινής είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Εγώ είμαι 40 χρόνια στην εκκλησία αυτή και συμβαίνει πρώτη φορά», είπε ο πατήρ Κωνσταντίνος Παντελής. Ο ίδιος υπολογίζει πως το παγκάρι της εκκλησίας περιείχε 40-50 ευρώ, χρήματα που έριξαν οι πιστοί κατά την είσοδο τους στο ναό.

 Ετικέτες