Πεθαίνει η ευλογημένη χώρα που λέγεται Ελλάδα

Loading...


του Γιάννη Κανελλάκη

● Πεθαίνει η ευλογημένη χώρα που λέγεται Ελλάδα και οι πλατφόρμες Αριστεράς και Δεξιάς και κάθε πλατφόρμα χαριεντίζονται στα πέριξ… ως χαζοχαρούμενα νεογέννητα.

● Πεθαίνει η Ελλάδα στην περιφέρεια, στα αστικά κέντρα, στα νησιά και σε κάθε γωνιά της υπέροχης, ευλογημένης, θεϊκής, ηλιόλουστης και αιώνια αυτής χώρας. Και οι λεγόμενες πολιτικές πλατφόρμες ράβουν κουστούμια για να διεκδικήσουν θώκους εξουσίας και στο τέλος μένουν… χήροι και… χοίροι.

● Πεθαίνει αυτή η ζηλευτή, χαρισματική και προνομιούχα χώρα από εγκληματικά πολιτικά λάθη, από επιπολαιότητες πολιτικών εδώ και χρόνια, από ανεύθυνους και επικίνδυνους μνηστήρες της εξουσίας και ψευτοηγεμονολάγχους υπουργικών θώκων και από ανδρείκελα της πολιτικής και κομματικής σαπίλας που δηλητηριάζουν τον τόπο και το λαό.

● Χρόνια τώρα ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σ΄ έναν απέραντο και στείρο τόπο όπου τα πάντα είναι νεκρά και μίζερα. Χωρίς καλλιέργειες, χωρίς παραγωγή, χωρίς ανάπτυξη. Δυστυχώς, ερήμωσαν όλα! Ευδοκιμούν μόνο η σήψη, η διαπλοκή, η κατάρα, η σαπίλα, οι ανεγκέφαλοι και αχυράνθρωποι πολιτικοί, οι απατεώνες, οι κλέφτες, οι φοροφυγάδες, οι πολιτικοί εγκληματίες και οι δολοφόνοι του λαού και της χώρας! Και όλα αυτά χωρίς καμία τιμωρία μέχρι σήμερα! Τι θλίψη Θεέ μου!!!

● Δεκαετίες τώρα άφησαν έναν υπερήφανο λαό να μετατραπεί σε κομπιναδόρο, φοροφυγά, απατεωνάκο, τεμπέλη, δολοπλόκο, αντιπαραγωγικό, αεριτζή, ζητιανάκο, άπληστο, άνεργο, φτωχούλη και αναξιόπιστο. Κι όλα αυτά προκειμένου να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια οι άθλιοι της πολιτικής λάσπης, να πλουτίζουν τα ανδρείκελα της Βουλής, να ξεφτιλίζονται, να γελοιοποιούνται, να χλευάζονται, να λοιδορούνται, να βγάζουν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό και (δυστυχώς) να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ανάμεσα στον λαό που τον εξαθλίωσαν οικονομικά και τον ταπείνωσαν. Θα με ρωτήσετε γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες… ροχαλίζουν ακόμα…

● Και βγαίνουν και τα παπαγαλάκια της παραδημοσιογραφίας για να υπηρετήσουν πιστά το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα ως άλλες παλλακίδες. Άξιος ο μισθός σας φερέφωνα των εμπόρων αφεντικών σας.

● Όσο για τα… μεγαλοκάναλα και τα τσιράκια τους, με θράσος κήρυξαν αντάρτικο για να μην πληρώσουν τα εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και στο κάθε ένα φορολογούμενο. Και τρέχουν σε συνεντεύξεις κάποιοι αυλοκόλακες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Κατάντημα κι΄ αυτό!

● Κι΄ εσύ άμοιρε, άβουλε, άσωτε βουλευτάκο ζητάς γονατιστός την χειροθεσία από τους προστάτες σου, για να μπορείς να εισπράττεις τον παράνομο μισθό σου σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά δεν πληρώνεις φόρο στο 75% του εισοδήματός σου, παρά την χρεοκοπία της χώρας. Ντροπή και αίσχος βουλευτάκο της… χωματερής.

● Και για κάποιους αφελείς ψηφοφόρους θέλω να επισημάνω ότι το 99,9% των βουλευτών (ανδρείκελα οι περισσότεροι), που επιδιώκουν να μπουν στην Βουλή, είναι γιατί τους ενδιαφέρει να εισπράττουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις (δηλαδή, μισθούς, επιδόματα και άλλα…) και όχι να φροντίζουν για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Κορόιδα Έλληνες και Ελληνίδες, πότε θα βγείτε από τον λήθαργο; Δεν βλέπετε ότι τα παιδιά σας ξενιτεύονται για να βρουν μια δουλειά, το εισόδημά σας όλο και συρρικνώνεται, η ζωή σας γίνεται όλο και πιο μαρτυρική, η καθημερινότητά σας γίνεται όλο και πιο τραγική, η ανεργία χτυπάει κόκκινο και η χώρα μας δεινοπαθεί; Τι άλλο θέλετε να δείτε για να αφυπνιστείτε;

● Μήνας Αύγουστος και τα μπάνια του λαού, κατά τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να γίνονται σεβαστά απ΄ όλους. Ανοίξτε τις τράπεζες να εξυπηρετηθούν οι πολίτες ρε. Για πια δημοκρατία μιλάτε όταν ο λαός στήνεται στις ουρές για να εισπράξει ένα χαρτζιλίκι, ενώ τα βουλευτάκια της καρπαζιάς (πλην εξαιρέσεων), εισπράττουν όλο τους το μισθό κάθε μήνα; Άρα, το σύνθημα « να καεί, να καεί, το μπ… η Βουλή» θα είναι πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Άντε, γεια τώρα, και από Σεπτέμβρη στα όπλα…

Στο Αμάρι, στο Ρέθυμνο Κρήτης, θα χτυπάει σε λίγες μέρες η καρδιά και του δεύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ, που παράγουμε με τον φίλο και αδελφό Μανώλη Παντινάκη, για τις θηριωδίες των γερμανών ναζί σε βάρος των κατοίκων κατά την κατοχή. Μαζί μας και ο οπερατέρ- κομάντο, Νίκος Σαράντος, γνωστός ως Αλ Πατσίνο της διεθνούς εικονοληψίας. Μανώλη, κανόνισε να φάμε κανά χοχλιό, έστω και στην… σούβλα. Εξάλλου εσύ, ως γενικός κρητηκάρχης και ιντερνετάρχης, όπως λένε στα πέριξ, φροντίζεις για όλα… Και πάντα τα καταφέρνεις.

● Καιρός: Βάλτε ΑΤΜ στις παραλίες, όχι άλλες Συμφωνίες…Ετικέτες