Ύβρεις των Γερμανών για την Εθνική Ελλάδος – «Αφήστε το μυστρί και το σοβά»

Loading...


Ο γερμανικός Τύπος εξαπολύει επίθεση με υποτιμητικά σχόλια για την ομάδα της χώρας μας, όπως «Για να πετύχουν το θαύμα οι Έλληνες θα πρέπει να ξεπεράσουν την «αλλεργία τους στο γκολ».

Ενδεικτικό είναι πως το Kicker γράφει: «Οι Έλληνες ελπίζουν σε ένα θαύμα απ’ το παρελθόν. Μόνο με μία νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί στα προημιτελικά. Ο ρέκορντμαν Γιώργος Καραγκούνης θυμίζει περασμένα ηρωικά κατορθώματα και επικαλείται το παρελθόν όπως κάνουν και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. 

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα παίξει επίθεση χωρίς όρους. Για να πετύχουν το θαύμα οι Έλληνες θα πρέπει να ξεπεράσουν την «αλλεργία τους στο γκολ»».

Ακόμη πιο προκλητική είναι η Badische Zeitung που λέει ότι θα πρέπει να αφήσουν το μυστρί και το σοβά οι Έλληνες αν θέλουν να προκριθούν.

«Καλή είδηση για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους: Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων την Τρίτη οι δεξιοτέχνες της οχύρωσης από την Ελλάδα πρέπει να αφήσουν προσωρινά στην άκρη το ‘μυστρί και το σοβά’. Μόνο με νίκη στη Φορταλέζα εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού μπορεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ, αλλά για να το καταφέρουν αυτό οι άσφαιροι Έλληνες πρέπει να τολμήσουν να βγουν μπροστά».

Όσον αφορά στην Ακτή Ελεφαντοστού οι περισσότερες αναφορές κάνουν λόγο για το πιο δύσκολο ματς στην καριέρα του Γιάγια και του Κόλο Τουρέ αφού θέλουν να αφιερώσουν τη νίκη στον αδικοχαμένο αδερφό τους.