Σκοπιανός βουλευτής μιλά για «Μακεδονία» μέσα στη Βουλή (video)

Loading...


Δείτε το βίντεο από την αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή όπου Σκοπιανός βουλευτής ατάραχος και χωρίς συναίσθηση που βρίσκεται αποκάλεσε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το κρατικό του μόρφωμα το οποίο και εκπροσωπούσε.

Τέτοιες σκηνές θα ήταν αδιανόητες σε άλλες εποχές όπου η χώρα διατηρούσε ένα έλασσον επίπεδο εθνικής αξιοπρέπειας αλλά σήμερα φαίνεται πως οι αντιστάσεις έχουν καμφθεί και η πολιτική ηγεσία νιώθει πως δεν εκπροσωπεί ούτε τον τόπο ούτε και την ιστορία του.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο σε αυτό που είπε ο Σκοπιανός βουλευτής, με την έννοια ότι δεν μπορούσε κανείς να γνωρίζει με ακρίβεια τις προθέσεις του, όσο η απουσία αντίδρασης, παντελής απουσία, τόσο του προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη, του υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη,

Ουδείς μίλησε ύστερα από την λεκτική πρόκληση του Σκοπιανού βουλευτή και μόνο η μεταφράστρια (ναι μόνο αυτή!) κοντοστάθηκε λίγο στο λόγο της μη μπορώντας να δεχθεί την προσβολή αυτή.

Δυστυχώς ζούμε σε καιρούς άλωσης της εθνικής συνείδησης, του τόπου και η ηττοπάθεια έχει γίνει δόγμα εξωτερικής πολιτικής.

Δείτε το βίντεο.

{youtube}XGNkAgb2lrg{/youtube}Ετικέτες