Πρέπει να χάσουμε κάποιο νησί για να σταματήσουν οι κυβερνητικές γελοιότητες περί ψυχραιμίας στο Αιγαίο;

Loading...


Μία φράση που πολλοί από την κυβέρνηση θεωρούν σωστή και μάλιστα προσυπογράφουν είναι ότι “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”. Κάποια στιγμή είχε ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό ότι “σύνορα η θάλασσα δεν έχει” προφανώς σε αντιδιαστολή με τα χερσαία σύνορα τα οποία σαφώς ελέγχονται καλύτερα, τουλάχιστον αυτό θεωρεί ο πρωθυπουργός…

Αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί είναι ότι και τα θαλάσσια σύνορα μια χαρά μπορούν να ελεγχθούν αν:

Τα παρατηρητήρια του ΕΣ στα ελληνικά νησιά κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και φυσικά αν έχουν τον δέοντα εξοπλισμό…
Στα νησιά μας υπάρξουν radar εδάφους-επιφανείας. Κάποτε υπήρχαν κάποια τα οποία χειριζόταν το λιμενικό. Υπάρχουν ακόμα; Αν όχι γιατί δεν υπάρχουν ή γιατί δεν είναι λειτουργικά;

Το λιμενικό αποκτήσει επιτέλους υλικοτεχνική υποδομή η οποία να του επιτρέπει τη διεξαγωγή επιχειρήσεων λαμβάνοντας υπόψη τον αντίπαλο ο οποίος δεν είναι άλλος από την τουρκική ακτοφυλακή η οποία διαθέτει πολύ ισχυρό και καινούργιο εξοπλισμό… Επίσης να τονιστεί εδώ γιατί πολλοί παίζουν με τις λέξεις ότι το λιμενικό μας σε καμία περίπτωση δεν είναι ακτοφυλακή! Όσοι το λένε να σταματήσουν τα βαφτίσια και να κοιτάξουν να το καταστήσουν ακτοφυλακή με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πλοία, οπλισμό και εξοπλισμό…

Ο ΕΣ διορθώσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή και φυσικά αποκτήσει υλικό το οποίο να ανήκει στην παρούσα δεκαετία… τουλάχιστον…

Υπάρχει πολιτική βούληση για ουσιαστικό έλεγχο και προστασία των ανατολικών συνόρων της χώρας μας εναντίων οποιουδήποτε κινδύνου ή επιβουλής!
Αυτό που έχει συμβεί στην πατρίδα μας –λόγω κακών χειρισμών στα εξοπλιστικά, λόγω ιδεοληψιών αλλά και άγνοιας- είναι απολύτως φυσιολογικό! Η Ελλάδα στο Αιγαίο δεν υπάρχει! Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η φύση απεχθάνεται το κενό, ως εκ τούτου εφόσον υπάρχει κενό αυτό θα καλυφθεί από τρίτο ενδιαφερόμενο… Στην περίπτωσή μας την Tουρκία.

Κάποιος θα ρωτήσει, υπάρχει κενό στο Αιγαίο; Φυσικά και υπάρχει είναι η απάντηση. Και για να γίνω συγκεκριμένος θα τονίσω τα εξής:

Καθημερινά έχουμε παραβιάσεις, παραβάσεις, υπερπτήσεις κι εμπλοκές σε διάφορα σημεία του Αιγαίου και εμείς κάνουμε copy-paste την προηγούμενη ανακοίνωση και όπως αρέσκεται να δηλώνει το ΥΠΕΘΑ… “αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική”. Φυσικά τα μούτρα των Tούρκων τα κάναμε κρέας κι έτσι την επόμενη μέρα συνεχίζονται οι προκλήσεις και μάλιστα αυξημένες και ποιοτικώς αναβαθμισμένες!

Χθες για παράδειγμα είχαμε τα κάτωθι γεγονότα:

Διπλή υπέρπτηση πάνω από τα μικρονήσια Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι ap;o τουρκικά μαχητικά. Η υπέρπτηση έγινε σε πολύ χαμηλό ύψος, κάτω από τα 3000 πόδια, δηλαδή έως 914 μέτρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σε ελληνικά χωρικά ύδατα παρενόχλησαν σκάφος του ελληνικού λιμενικού αλλά και την κανονιοφόρο του ΠΝ Ρ268 ΑΗΤΤΗΤΟΣ! Το επεισόδιο έγινε μπροστά σε πλοίο του NATO και συγκεκριμένα στο γαλλικό OPV L’ Adroit! Το ότι το πλοίο του NATO δεν έκανε το παραμικρό –και γιατί να κάνει άλλωστε- είναι εύλογο. Η ανοχή του NATO στις παραβιάσεις των τούρκων είναι χαρακτηριστική αλλά και πάλι η ανυπαρξία μας στα όργανα του παροιμιώδης!

Για κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η ανακοίνωση άσκησης έρευνας και διάσωσης μέσα στο Αιγαίο, -προφανώς δεσμεύοντας περιοχή, 2 για την ακρίβεια- και λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκική περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου η άσκηση έρευνας και διάσωσης με την επωνυμία “Θαλάσσιος Λέων” θα γίνει στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου μεταξύ 3 και 6 Μαΐου στην “περιοχή που είναι ευθύνη της Τουρκίας”. Με αυτή την άσκηση και τις συντεταγμένες που έδωσε πρακτικά κόβει το Αιγαίο στη μέση μέχρι τον 25ο μεσημβρινό!

Παράλληλα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX και δέσμευσε τις ίδιες ακριβώς περιοχές στις οποίες ασκείται προχθες και χθες.

Δεσμεύει δηλαδή για την εβδομάδα μετά το Πάσχα τις περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Σκύρου. Και για να τρολλάρει ακόμα περισσότερο τους έλληνες πολιτικούς καλεί και δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την άσκηση στις 4 Μαϊου, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα τους γίνει εκτενής ενημέρωση!

Δείτε εδώ τις περιοχές της άσκησης

 

 

 

Κατά τα λοιπά το NATO λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας αλλά οι Tούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και βαφτίζουν περιοχές και νησιά δικά τους…

Για να καταλάβω, έχουμε παραχωρήσει κυριαρχία και οι Τούρκοι λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο; Εμείς ως κράτος που είμαστε σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί; Γιατί δεν αντιδρούμε; Και οι… γελοιότητες περί ψυχραιμίας ειδικά μετά από τόσο καιρό και τόσες προκλήσεις μπορούν πολύ εύκολα να παρεξηγηθούν! Στο τέλος θα χάσουμε κάποιο νησί και οι πολιτικοί μας θα παραμείνουν ψύχραιμοι! Να τους θυμίσω όμως ότι και το τελευταίο βότσαλο στον πιο μικρό ύφαλο δεν παραχωρείται!

Επιτέλους, γιατί δεν αυξάνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12νμ και γιατί οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν λειτουργούν ως τέτοιες; Είναι αδιανόητο να τους έχουν καταντήσει Φιλιππινέζες των μεταναστών και να μην είναι στις θέσεις τους να φυλάνε Θερμοπύλες! Με αυτό μου έρχεται στο μυαλό και μία ακόμα ερώτηση… Μετά από όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί στα εξοπλιστικά όλες αυτές τις δεκαετίες μπορούν οι ΕΔ μας να αντιμετωπίσουν μια τουρκία που υλοποιεί σταθερά και με προσεκτικά βήματα ένα εξοπλιστικό 50 δις δολαρίων;Ετικέτες