Πανηγυρίζει η Άγκυρα για τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα στη Θράκη

Loading...


Και ενώ Ευάγγελος Βενιζέλος τρέχει σήμερα να πείσει τους «συντρόφους» του στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι …θριάμβευσε στη χτεσινή κάλπη , η Άγκυρα «γελάει» και έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ,στήνοντας χορό θριάμβου.

Τα εκλογικά αποτελέσματα που πέτυχε το DEB (κόμμα ισότητας- Ειρήνης – Φιλίας) στη Θράκη ήταν τα επιθυμητά για την Τουρκία. Το DEB που πρωτοεμφανίστηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών της Ελλάδος είναι ένα κόμμα που στήθηκε από τον εξτρεμιστή Σαδίκ που το έστησε για να διεκδικήσει επίσημα την ανεξαρτησία και αυτονόμηση της Δυτικής Θράκης.

 Το DEB υποστηρίζεται χρηματικά και πολιτικά, όπως γνωρίζει ο καθένας στην περιοχή εκεί, από το Τουρκικό προξενείο το οποίο εκτελεί εντολές από το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας . Η δράση του είναι απειλητική για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος ,αλλά η Αθήνα φαίνεται ότι κρύβει το πρόβλημα κάτω από το «χαλί» επιτρέποντας σε αυτό πολλές ανθελληνικές ενέργειες.

Το μουσουλμανικό κόμμα του οποίου τα μέλη του δηλώνουν Τούρκοι πέτυχε στη περιφέρεια της Ροδόπης 41,97% και στη Ξάνθη 25,09% . Το αποτέλεσμα στη Ροδόπη είναι άκρως ανησυχητικό.

Ο «Δούρειος Ίππος» αρχίζει και παίρνει ουσιαστική υπόσταση και δεν είναι πλέον μόνο θεωρίες. Από την Αθήνα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο. Μπορεί στην συνολική περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εξανεμίζεται αυτό το ποσοστό αυτό και να «προσγειώνεται» στο 0,78%, ωστόσο δεν παύει στη Ροδόπη το ποσοστό αυτό να είναι δυσθεώρητο και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με ακρίβεια πως θα επενδύσει η Άγκυρα πάνω σε αυτό.

Και ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουν συμβεί σε Κόσοβο και Κριμαία…

Ωστόσο η ηγεσία του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται να προτιμά να ασχολείται με τις «τσακιστές ελίτσες».

Είναι πασίγνωστο ότι το DEB έχει σημαία που εικονίζει τους στόχους της. Κυριαρχεί σε αυτήν το πράσινο χρώμα , δεσπόζει η ημισέληνος με τρία αστέρια το ένα κάτω από το άλλο . Το ένα είναι η Άγκυρα , τα άλλα δύο συμβολίζουν τις «ανεξάρτητες» επαρχίες της «μητέρας πατρίδας» . Την «Τουρκοκυπριακή Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και την … δυτική Θράκη . Μάλιστα έχουν κασι εθνικό ύμνο της «Ανεξάρτητης Θράκης» από τουρκικό κείμενο του 1913 στον οποίο ξεχωρίζουν εκφράσεις όπως «…αυτά τα μέρη όπου πατάς είναι γεμάτα με δοξασμένους πεσόντες ήρωες…», «…στην πατρίδα πνέει ο άνεμος της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας…».

Αν δεν ήθελε να καταγράψει και επίσημα της δυνάμεις της η Άγκυρα στη Θράκη δεν θα κατέβαζε αυτόνομο το DEB στην κάλπη. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι ακολουθεί με μεθοδικότητα στρατηγικό σχέδιο που το υλοποιεί απαράκλητα μέχρι να φτάσει στο στόχο της. Εμείς;Ετικέτες