Ο Στρατός Ξηράς γιόρτασε τον προστάτη του Άη-Γιώργη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Χαιρετισμός ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τελετή εορτασμού του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρευρέθη χθες στην τελετή εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.Τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευσε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

«Σήμερα, σε αυτήν την όμορφη, γεμάτη συμβολισμούς, σεμνή τελετή, γυρίσαμε τις μνήμες πίσω και αποτίουμε φόρο τιμής στο ελληνικό Πεζικό, που είναι το πρώτο Σώμα που συνεστήθη μετά την απελευθέρωση της χώρας και που έχει δρέψει δάφνες δόξας και τιμής στο πεδίο της μάχης, αλλά και κατά τη διάρκεια ειρηνικών περιόδων» σχολίασε και πρόσθεσε: 

«Σήμερα ωστόσο τα πράγματα έχουν και τις δυσκολίες τους. Πολύ σωστά πρωτύτερα ο κύριος Αρχηγός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει επιφέρει η δημοσιονομική συγκυρία, όχι μονάχα για τις ελληνικές Ένοπλές Δυνάμεις, αλλά για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.Ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα πρώτα θετικά μηνύματα της ανάκαμψης. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό από τώρα, θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος τής προόδου για την πατρίδα μας.

Θα ξαναδώσει στον τόπο μας, στο λαό μας, την αυτοπεποίθησή του και στην Ελλάδα ένα νέο προσανατολισμό. Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι ένα από τα βαθύτερα μηνύματα που στέλνουν εκδηλώσεις σαν τη σημερινή και που στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων για όλα αυτά τα χρόνια, έχει καλλιεργηθεί. Και που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η απαραίτητη εθνική ομοψυχία και η ενότητα.Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οσάκις ενώναμε δυνάμεις ξεπερνάγαμε δυσκολίες, αντιμετωπίζαμε με επιτυχία τις προκλήσεις και ανοίγαμε αισιόδοξους δρόμους για τη πατρίδα μας.Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα.»

Επίσης χαρακτήρισε την Ελλάδα  «όαση ασφάλειας και σταθερότητας στο τόξο αστάθειας που εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία»,

 Ετικέτες