Απάντηση για την απουσία της Ελλάδας από το φεστιβάλ στρατιωτικών μουσικών ορχηστρών της Μόσχας

Loading...


Άλλη μια σοβαρή απόδειξη υποβάθμισης των διμερών μας σχέσεων μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία συνιστά η απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδη, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της υπ’ αριθμ. πρωτ. 2877/24-09-2014 ερώτησής για την απουσία της χώρας μας, από το φημισμένο φεστιβάλ στρατιωτικών μουσικών ορχηστρών «Spaskkaya Tower 2014», της Μόσχας.

Η άρνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να συμμετάσχει η μπάντα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως ενημερωθήκαμε εδράζεται στο γεγονός της απόσυρσης όλων των συμμετοχών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συμμετείχαν στο φεστιβάλ λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ενημερωτικά επισημαίνουμε, πως η πρόσκληση είχε γίνει αποδεκτή σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, από τον Οκτώβριο του 2013, ενώ τα μόνο έξοδα μετακίνησης της αποστολής, τα οποία θα βάρυναν οικονομικά την ελληνική συμμετοχή, είχαν ήδη καταχωρηθεί την ίδια περίοδο σε πιστώσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.  Ετικέτες