Ανω – κάτω οι μουσουλμάνοι της Θράκης!

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Η μειονότητα στη Θράκη είναι θρησκευτική και όχι εθνική, όπως επιθυμούν να την παρουσιάσουν οι Τούρκοι.

Η συνθήκη της Λωζάνης είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό.Οι Τούρκοι τελευταία έχουν ενοχληθεί από την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να διασαφηνήσει ορισμένα ζητήματα για τη διδασκαλία του Ισλάμ στην ευαίσθαιτη περιοχή της Θράκης.Ο Αχμέτ Μέτε, ψευτομουφτής της Ξάνθης έσπευσε προ ημερών να αντιδράσει και να… κινητοποιήσει τους ομοεθνείς του στη Θράκη.

Ουσιαστικά σπέρνει τον φανατισμό και καλλιεργεί ακραίες πρακτικές που οδηγούν σε ρήξεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. H Tουρκοποίηση της Θράκης, είναι το όραμα των μουσουλμάνων της Θράκης που δεν δείχνουν να σέβονται την ελληνική πολιτεία, αντιθέτως, μάλλον την θεωρούν ως Μεγάλο Εχθρό τους!

 

Διαβάστε τα αποσπάσματα της ομιλίας του:

 

Το να ζει κάποιος μουσουλμάνος-Τούρκος στην πατρίδα μας την Ελλάδα δεν είναι εύκολη δουλειά. Το κράτος στο οποίο ζούμε, δυστυχώς συνεχίζει σε κάθε επίπεδο πολιτικές καταπίεσης και αποτελειώματος μας. Κάθε τι που μας παρουσιάζει ως χάρη, στην πραγματικότητα είναι μια παγίδα.

Ο στόχος του τελευταία ψηφισθέντος και επιβαλλόμενου νόμου των 240 ιμάμηδων, είναι ο μέσω εξαπάτησης και τυραννίας βιασμός των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Σκοπός είναι να πάρουν τον έλεγχο των μοναδικών πύργων μας που αποτελούνε τα τζαμιά, να διδάξουν στα παιδιά μας την θρησκεία μας το Ισλάμ στα ελληνικά, θρησκεία που στα μαθήματα Κορανίου μας την διδάσκουμε στην μητρική μας γλώσσα τα τούρκικα και να μας αποκόψουν έτσι από τις θρησκευτικές και εθνικές μας αρετές.

Επίσης αποσκοπούν σε μια πιθανή εκλογή μουφτή να μετάσχουν οι δικοί τους ιμάμηδες και να εκλέξουν έτσι αυτούς που θέλουν. Σας καλώ όλους να επαγρυπνείτε για αυτό το θέμα. Να μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Εάν εμείς κινηθούμε με ενότητα και Αλλάχ επιτρέποντος, αυτά τα βρώμικα παιχνίδια που αποσκοπούν στην εξαφάνιση μας, δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ.

Πολύτιμοι Αδερφοί μου

Μπροστά μας είναι οι εκλογές. Οι εκλογές έρχονται και φεύγουν. Το σημαντικό είναι η ύπαρξη των αδερφών μας που θα υπηρετήσουν τον μουσουλμάνο Τούρκο της δυτικής Θράκης. Με αφορμή αυτό συγχαίρω και εύχομαι επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους. Να διεξαγάγουμε σε κλίμα αδερφοσύνης τις εκλογές έτσι ώστε και μετά τις εκλογές να έχουμε πρόσωπο να βλέπουμε ο ένας τον άλλο. Και το σημαντικότερο όταν στη μέρα της κρίσης ανοιχτεί το βιβλίο των πράξεων μας, να μην απολέσουμε ο ένας τον άλλο.

Ο Αλλάχ να μην δώσει και χαλάσει η αδερφοσύνη μας. Στις εκλογές θα στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Άλλωστε όταν υπάρχει Αχμέτ και Μεχμέτ, δεν είναι ενδεδειγμένο να στηρίζουμε άλλους. Διότι ως μειονότητα έτσι πρέπει να φερόμαστε χάριν της διασφάλισης της ενότητας και της ομοψυχίας μας και για να αγωνιστούμε ακόμη πιο ισχυρά για την απόδοση των δικαιωμάτων.

………………..

Τέλος με μεγάλη λύπη και ανησυχία αντιμετωπίστηκε σε όλη την Δυτική Θράκη το άσχημο περιστατικό κατά το οποίο στις 13/4/2014 άφησαν ένα κομμένο κεφάλι γουρουνιού στην πόρτα του μεστζίτ της συνοικίας Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη. Καταγγέλλουμε αυτή την άσχημη επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ψυχικά άρρωστους.

Εμείς ως Τούρκοι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης θα διαφυλάξουμε την ψυχραιμία μας και δεν θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Διότι εμείς σεβόμαστε τους ιερούς χώρους. Αλλά να μην ξεχνάμε αυτή την αλήθεια που μας διδάσκει το Κοράνι : ¨Οι εβραίοι και οι Χριστιανοί για όσο και εσύ δεν γίνεσαι εβραίος και χριστιανός ποτέ δεν θα σε δεχτούν¨.

Να μην έχετε καμμιά αμφιβολία πως αν εμείς ως Τούρκοι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα να προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές μας αρετές, ο βοηθός μας ο Αλλάχ θα εξυψωθεί και θα δοξαστεί.

……………

Μουφτής Ξάνθης

Αχμέτ Μέτε

Εφ. Γκιουντέμ 29/4/2014Ετικέτες