Έλληνες Μουσουλμάνοι έχτισαν τζαμί στη Βουλγαρία-«Ανακάλυψαν» βουλγαρική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα!

Loading...


Σε πρώτο πλάνο το τζαμί που χτίζεται στη βουλγαρική πόλη Ζλάτογκραντ

Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος, έχουν δωρίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου τζαμιού στη βουλγαρική πόλη Ζλάτογκραντ – Златоград.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου, κατασκευή του ισλαμικού τεμένους κόστισε 1,5 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα προσφέρθηκαν από τους μουσουλμάνους κατοίκους της βουλγαρικής πόλης.
Μεταξύ των δωρητών ήταν ο δήμαρχος της Ζλάτογκραντ, Μιροσλάβ Λάντσεφ που πρόσφερε το ποσό των 250 ευρώ.

«Τα πιο πολλά χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από έρανο που έγινε μεταξύ των Βουλγάρων μουσουλμάνων στη βόρεια Ελλάδα. (σημ. στο δημοσίευμα: от българи мюсюлмани от Северна Гърция- από τους Βουλγάρους μουσουλμάνους στη Βόρεια Ελλάδα).

Οι Βούλγαροι μουσουλμάνοι δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα στην Ελλάδα και έτσι, δεν επιτρέπεται η κατασκευή τζαμιών και θέλουν να έχουν ένα τζαμί όπου να μπορούν να προσεύχονται», δήλωσε ο Ιμπάρ Βούντσοφ από το δήμο Ζλάτογκραντ.

Ο ίδιος θα πει ότι ο πληθυσμός της πόλης Ζλάτογκραντ είναι κατά το ήμισυ μουσουλμάνοι και χριστιανοί και ζουν αρμονικά μεταξύ τους και αλληλοβοηθούνται, αλλά, για την κατασκευή του τζαμιού βοήθησαν και Μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν, ακόμη, την κατασκευή τζαμιού και η εξήγηση που δίνεται είναι οι αντιδράσεις του χριστιανικού πληθυσμού της χώρας. Ετικέτες