1

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις Φυλακές Κορυδαλλού

Τις πτέρυγες των Γυναικείων και Ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού και το Νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των Φυλακών του Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατουμένους και τις κρατούμενες, να τους ευχηθεί χρόνια πολλά και να τους εκφράσει λόγια αγάπης και παρηγορίας. Επίσης συνομίλησε με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στους οποίους ευχήθηκε καλές γιορτές και τους εξέφρασε την εκτίμησή του για το δύσκολο έργο που καθημερινά επιτελούν.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Μακαριωτάτου προσφέρθηκαν από την Εκκλησία 4 τόνοι τροφίμων για την κάλυψη των βασικών αναγκών στα συγκεκριμένα Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Γιώργο Τράγκα ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας και για τον κρατούμενο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είχε πει πως θα τον επισκεφθή και φέτος όπως έκανε και πέρυσι. 

Είχε πει συγκεκριμένα για τον  Λαυρεντιάδη: 

“Ο κ.Λαυρεντιάδης με επεσκέφθη και μου είπε “πως να βοηθήσω”. Και μου είπε έχω χρήματα να σε βοηθήσω για ένα κτίριο που φτιαχνόταν. Επειδή έχω μια αρχή να μην παίρνω χρήματα, του είπα αν μπορείτε να μου το φτιάξετε. Και το έκανε…

Θα ήταν εξωφρενικό λοιπόν να μην επισκεφθώ αυτόν τον άνθρωπο στη φυλακή. Τον βλέπω σαν έναν άνθρωπο που με βοήθησε σε δύσκολη ώρα. Πάλι τα Χριστουγεννα θα πάω να τον δω. Βλέπω τον άνθρωπο. Αν και η ασθένεια τον έχει καταβάλει, Δε νομίζω να ζήσει. Θα πεθάνει στη φυλακή. Αλλά εγώ θα σταθώ πλάι του.”