Ανθρωπιστική βοήθεια στο Κόσοβο από την «Αποστολή»

Ανθρωπιστική  βοήθεια στο μαρτυρικό Κόσσοβο και Μετόχια μετέφερε αντιπροσωπεία της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα σε επίσκεψη που πραγματοποίησε από 30 Νοεμβρίου έως τις  2 Δεκεμβρίου και  σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, την οποία εκπροσώπησε ο Αρχιμ. πατέρας Παρθένιος Μαχαιριώτης.

Την Παρασκευή ο κ. Δήμτσας προσέφερε με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, τρόφιμα και ρουχισμό στην πόλη Στρίπτσα, ενώ το Σάββατο βοήθεια παραδόθηκε στους κατοίκους του απομακρυνσμένου χωριού Σούσιτσε.

Τον κ. Δήμτσα συνόδευσε ο Υφυπουργός Κοσσόβου της Σερβίας ΜίρκοΚρίλιτς, ο οποίος σε δείπνο που παρέθεσε τον ευχαρίστησε για την συνέπεια με την οποία η «Αποστολή» στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που συνεχίζουν να δοκιμάζονται.

Ο κ. Δήμτσας μαζί με τον π. Παρθένιο Μαχαιριώτη και εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκαν επίσης την Μονή του Αρχαγγέλου στο Πρίζρεν όπου παρέδωσαν τρόφιμα και στα Μετόχια του Κοσσόβου τις Μονές Πετς και στη Τέτσιναπου προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Δήμτσας ανάφερε: «Η Αποστολή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Κοσσόβου. Στις αρχές του φθινοπώρου δεσμευτήκαμε στον Πατριάρχη Ειρηναίο να στηρίξουμε το Κόσσοβο και τα Μετόχια. Το πράττουμε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το μυαλό μας είναι σε σας. Το κάθε πακέτο που σας παραδίδουμε είναι κατάθεση ψυχής, είναι κατάθεση ζωής των Ελλήνων που συνεχίζουν να δείχνουν την ανθρωπιά τους. Είναι η έβδομη αποστολή αυτή που υλοποιούμε βάζπντας ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιουργεί η «Αποστολή».

Η ανθρωπιστική βοήθεια της «Αποστολής» που προσφέρθηκε ανέρχεται στους 5 τόνους.