Το συμβολικό δώρο του Αρχιεπισκόπου στον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μια εικόνα του ασκητή Αγίου Αντωνίου δώρισε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος. Συμβολικό δώρο σίγουρα… Ισως όχι μόνο επειδή ο κ. Σαμαράς φέρει το όνομα του Αγίου, αλλά κι επειδή από την πολλή δουλειά έχει γίνει…σαν ασκητής. Η αγιογράφηση της εν λόγω εικόνας πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου. 

Υπενθυμίζεται πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Γραφείου της Αντιπροσωπείας Της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών «Γιάννος Κρανιδιώτης», ημερίδα με θέμα: «Αλληλεγγύη, το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν στην ημερίδα με εισηγήσεις τους η Ευρωπαία Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη, ο καθηγητής και διακεκριμένος τραπεζίτης κ. Βασίλης Ράπανος, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Επισκόπος Λιέγης και Καθηγητής κ. Jean-Pierre Delville, ο καθηγητής στο LSE κ. Iain Begg και ο Επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συντονιστής στην ημερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί:

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

 Ετικέτες