Τη Μεγάλη Παρασκευή το τρίτο και τελευταίο κονσέρτο της παιδικής και νεανικής συμφωνικής ορχήστρας

Loading...


Αθήνα – Βιέννη μια μουσική αγκαλιά με τρία κονσέρτα αλληλεγγύης

«Στην ιστορική εκκλησία Αλσερκίρχε (Alserkirche) της Βιέννης, όπου (το 1827) τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του Μπετόβεν, θα δοθεί τη Μεγάλη Παρασκευή το τρίτο και τελευταίο κονσέρτο της πρώην παιδικής και νεανικής συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, που ήρθε από την Αθήνα» λέει στο «Εντός και Εκτός Συνόρων» ο μαέστρος Βασίλης Τσιατσιάνης, που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σαράντα πέντε παιδιά ηλικίας από 7-18 ετών που μετέχουν στην παιδική και νεανική ορχήστρα της Νίνας Πατρικίδου, η οποία μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, τέθηκε υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φιλοξενούνται από τις 4 Απριλίου στην Ντόιτς Βάγκραμ, στα περίχωρα της Βιέννης, καθώς όπως τονίζει ο Βασίλης Τσιατσάνης, η ανταπόκριση των κατοίκων, εκεί, ήταν ανέλπιστα ενθουσιώδης.

«Άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους και σήμερα στις 9 – Δευτέρα του Πάσχα για τους καθολικούς- δίνουν το πρώτο τους κονσέρτο στην εκκλησία της πόλης με τη δεύτερη λειτουργία του Σούμπερτ σε σολ μείζονα, με σολίστα τη Γιούλια Σαβράσοβα και τους Αντρέα Καστέλο και Στέφανο Μάρα» λέει ο Έλληνας μαέστρος.

Η πρωτοβουλία για την φιλοξενία της Ορχήστρας στην Αυστρία και η οργάνωση του όλου εγχειρήματος ανήκει στον Βασίλη Τσιατσιάνη, ο οποίος βρήκε μια πρωτοφανή άμεση στήριξη από ολόκληρη την πόλη του Ντόιτς-Βάγκραμ (Deutsch-Wagram). Από τις οικογένειες που προσφέρουν φιλοξενία στους μουσικούς μέχρι τον δήμαρχο Φρίντριχ Κιργστ και τον διευθυντή της μουσικής σχολής Καρλ Ροζενμάγερ.

Ακούστε τι είπε εδωΕτικέτες