Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Loading...


Σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Ιερό Μετόχι Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Κορνοφωλιά.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεσθεί και Δοξολογία. Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της πόλης. 

Αύριο το απόγευμα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα ψαλλεί και επίσημη Δοξολογία.

Την Τρίτη το απόγευμα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Μητρόπολη Ξάνθης. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και στη συνέχεια Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας και αμέσως μετά εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης προς τιμή του Πατριάρχη από το Λύκειο των Ελληνίδων, το Σύλλογο Ποντίων και το Σύλλογο Μικρασιατών.

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Θράκη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το πρωί με ομιλία του στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ξάνθης στο «Ἀμοιρίδειο» Αθλητικό Κέντρο.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Καρπάθου κ. Αμβρόσιος, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Βησσαρίων Κομτζιάς.

Οι επίσημες υποδοχές στις πόλεις της Θράκης διοργανώνονται από τους οικείους Μητροπολίτες, οι οποίοι καλωσορίζουν τον Πατριάρχη στη Μητρόπολή τους και τον συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του. Παρίστανται, επίσης, οι Τοπικές Αρχές, κληρικοί της Μητρόπολης και πιστοί από όλη την Περιφέρεια. Ετικέτες