Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Μichael Roth στον Αρχιεπίσκοπο – «Η Ευρώπη να επιστρέψει στις ρίζες της» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Μichael Roth επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Roth αναφέρθηκε στο πολυεπίπεδο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και συγκεκριμένα της Αρχιεπισκοπής, χάρη στο οποίο διατηρείται η κοινωνική συνοχή στη χώρα. Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή του και για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της και να γίνει ξανά η Ευρώπη των αξιών, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης και όχι η Ευρώπη των οικονομικών συμφερόντων. Ζήτησε από τον Υφυπουργό και την Γερμανική Κυβέρνηση την αρωγή της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ελλάδα, αλλά και την συμβολή της στην καταπολέμηση των αιτιών του προσφυγικού. Μετέφερε, επίσης, στον Υφυπουργό την ανησυχία και την οργή μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας για την πιθανότητα να εγκλωβιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην χώρα μας. Ο κ. Roth συμφώνησε πως η Ελλάδα δε μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της και χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

07122015_germ_1.jpg
07122015_germ_2.jpg
07122015_germ_3.jpg
07122015_germ_4.jpg

 Ετικέτες