Ο Αρχιεπίσκοπος στην Τρίπολη για τα 30 χρόνια του Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην Τρίπολη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για να παραστεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών αρχιερατείας του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. 

Το πρωί ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, συμπροσευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος και Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού μίλησε για την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μαντινείας, αλλά και για το σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό του έργο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη φιλία και στη συνεργασία του με τον Μητροπολίτη Μαντινείας τονίζοντας: «εκτίμησα τον χαρακτήρα, την ευθύτητα και την συνέπειά του.» Ευχήθηκε, ωστόσο, «ο Θεός να τον ευλογεί, να του δίνει σύνεση και φρόνηση, ώστε να βοηθάει και να συντελεί στην πορεία των εκκλησιαστικών πραγμάτων και στην αποστολή της Εκκλησίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο τόπος μας περνά δύσκολες στιγμές.».

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς για την παρουσία και τις ευχές τους, ενώ ευχαρίστησε και τους πιστούς της Αρκαδίας που τον στηρίζουν και τον βοηθούν σε κάθε δυσκολία.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως με ομιλία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από το βυζαντινό χορό της Μητρόπολης «Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης» υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Γεωργαρά και, στη συνέχεια, με παραδοσιακούς χορούς του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου των απανταχού Παπαραίων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την αυριανή πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου. Ετικέτες